Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

GM Antitheft/passlock 2


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 bluto5

bluto5

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts
  • Kankakee, IL

Posted 04 November 2009 - 08:29 PM

Anyone have any experience with this stuff? The car is an 01 malibu

I am trying to sort out an issue for a friend..



I think I have come across a variant of this problem. I am posting in hopes that someone can solve this problem for me and save me the headaches but if not I will share whatever I am able to come up with.

The car is is an 01 malibu and has the symptoms of a faulty passlock.

The car was drivin out of gas(or nearly out of gas) and would not start afterward. I am thinking this is unrelated to the current issues. 5 gallons have been put in the car.

Fuel pressure has been verified by gauge at the rail.

Car starts and runs normally for 2 or so seconds and dies immediately.

The door locks are not operating properly, I was told that this just started but I didnt observe it personally.

I have tried the 10 minute reset thing a few times over.

I have also tried to bypass the passlock with a resistor(930 ohms measured 950 ohms used)

A few observations..

The theft light doesnt blink, its always on solid.

The dash lights hesitate for abit before coming on when the key is turned to the on position, about 5-10 seconds. i havent checked this against another car but it seems abnormal.

despite the 5 gallons put in the car the gauge still reads empty

I checked for codes with a cheapish autozone scanner, a cts code came up, was cleared and didnt return. The scanner didnt have any real time information modes unfortunatly

Any help would be greatly appreciated, I will post any updates.

Thanks, Sam




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users