Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Uneven plug wear


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kwhistle

Kwhistle

    USMB is life!

  • Members
  • 156 posts
  • Indianapolis, for now

Posted 13 December 2009 - 08:10 PM

As I wrote elsewhere, I replaced the spark plugs on my 98 Legacy OB. I noticed that the old plugs wore unevenly, with #3 and #4 being in much worse shape than #1 and #2. Here's the picture.

Does that mean anything, or is just normal wear?

Attached Files



#2 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,618 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 13 December 2009 - 10:52 PM

It could be a number of things really. From improper gap, to low compression. Hard to say.

#3 OB99W

OB99W

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,315 posts
  • Ithaca

Posted 14 December 2009 - 09:18 AM

Yes, that could be caused by a few engine ''problems'', including how tight the engine is in the compartment. It seems ''someone'' was complaining about that in http://www.ultimates...ad.php?t=106459 :). Maybe only the front two plugs got changed the last time because the rears were considered too hard to get to by whomever did the work.

#4 Kwhistle

Kwhistle

    USMB is life!

  • Members
  • 156 posts
  • Indianapolis, for now

Posted 14 December 2009 - 07:47 PM

:lol:

Well, that would make sense as to why the "rear" 2 plugs were practically gone. Haven't really thought of that.

That said, the plugs are all NGK's double platinums, so assumed that they replaced them all at the same time.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users