Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Overheating 93 loyale


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 iauch

iauch

    New User

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 25 December 2009 - 05:53 PM

i bought a 93 loyale a few weeks ago and it ran great around town. I took it out on the highway and it would overheat. It would only run hot when driving at high rpms. I replaced the thermostat and still has problem. I took it to a shop who found no problems with the coolant system and suggested that the tranny was not shifting into overdrive as when riding a 55mph it was running around 3250 rpms. After this, i drained the old trans. fluid and filled it with new fluid. After this the water pump began to leak fluid from the weep hole. I took it to a shop and had the waterpump replaced as well as the timing belts. It is now overheating when idling and after only 3 minutes of driving! I noticed when it was hot the upper radiator hose was hot but not full and there was a gurgling sound coming from the thermostat reservoir. I took out the thermostat and have to wait until tomorrow to get a new gasket from auto zone. I was going to try running it without the thermostat to see if it was maybe stuck closed. Am not sure where to turn next. the fan is coming on, there is no coolant leak, is it possible the brand new thermostat or water pump failed?

#2 Markus56

Markus56

    Whup tee do

  • Members
  • 792 posts
  • Wolf Point, Montana

Posted 25 December 2009 - 07:14 PM

Non OEM thermostats have a history of being crap. I would suggest going to your local Subaru parts desk and ordering a genuine T-stat. You can also boil your old thermostat to make sure it is working correctly.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users