Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

93, ej-2.2.. what ever... code read


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Indrid cold

Indrid cold

    Subaru Nut

  • Members
  • 766 posts
  • Kennewick, WA

Posted 23 February 2010 - 02:13 AM

I did a quick search, time is short and kid down the street needs some help...

I normally hang out in the older roo's... kid down the street pulls up with his 4 door ej-2.2 powered what ever... says his "emissions light" comes on when driving... so I reach under and connect the two green connectors and have him roll the key to on (not start)... and looking for the stupid flashy light... somewhere...??? car is doing the pulse thing.. so I know they connectors/system in test mode... but can't find flash????

o.k., I do better with the ea-81's, so on the ej's I have no books, no nothing to reference, I want to help him but I am buried on a home remodel so search time is zilch ...

so... where is the flashy light on this thing (my 88 dl was on the puter under dash), I looked all over on this 93 dash, puter, up down? and nothing...

also.... this may sounds stupid but the two screws on each side of the steering column wouldn't come out... I jambed a putty knife in to catch a thread which has worked before but nothing... pried down, nothing... those stupid screw won't back out.... ????

any help would be greatly appreciated... and why oh why did he buy a subaru with an automatic???????

#2 WoodsWagon

WoodsWagon

    Formerly 91Loyale

  • Members
  • 3,945 posts
  • NH

Posted 23 February 2010 - 03:01 AM

Green connectors are test mode. Two single pin black connectors nearby are code retrieval.

Close, but wrong connectors. Unhook the green ones, hook up the black ones and it should flash the code.

Automatic has nothing to do with it, that would flash the "power" light.

#3 Svengouli7

Svengouli7

    Smile, taste kittens

  • Members
  • 310 posts
  • Bentucky Wa.

Posted 23 February 2010 - 11:00 AM

I found mine on my 91 leg up behind nearly everything on the left side, without enough slack to snap them together, had to make a short jumper. And yes, black not green.. green is dealer check I guess

#4 Indrid cold

Indrid cold

    Subaru Nut

  • Members
  • 766 posts
  • Kennewick, WA

Posted 24 February 2010 - 04:07 AM

Thanks guys... great info. It's 1 am and a long double shift. I will get with him tomorrow and do as you suggest.

with reference to the Auto tranny.... I like driving the manual trans but to each his own.

and those two screw are toast.... they will come out next time.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users