Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Another engine crank but wont start case


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 vincentmoy

vincentmoy

    USMB is life!

  • Members
  • 164 posts
  • Anchorage

Posted 17 December 2010 - 06:55 PM

So, my 98 Impreza OBS 5MT with about 190k was invloved in a drive way accident last weekend and resulted in a bended hood and some other front end damages.

On Monday, my roommate and I were fiddling around with it and it cranked right up. Then it was sitting until today.

I went out and started it and made sure it ran for a couple minutes, then I turn it off and went back to the house. About an hour later I went back out, clean off some snow and try to start it again.

This time it cough (sounds like it caugh but once I release the key it died) the first time. After that, it will crank all day (well, more like 5 mins) and won't catch.

Do you guys have any ideas?

Thanks so much!

#2 lmdew

lmdew

    _______

  • Members
  • 3,051 posts
  • Colorado Springs

Posted 17 December 2010 - 07:34 PM

Pull the codes with a scanner. If you don't have one, disconnect the battery for a couple of hours. Put the battery on a charger to make sure it's fully charged and then hook it back up.

#3 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 9,082 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 17 December 2010 - 10:05 PM

Check fuses first.
Then check for spark.

#4 vincentmoy

vincentmoy

    USMB is life!

  • Members
  • 164 posts
  • Anchorage

Posted 18 December 2010 - 07:53 PM

Well, I guess I just flooded the engine because after I let it sat for another hour, it started the 1st crank:rolleyes:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users