Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

1978 4x4 wagon build thread


  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#51 julianco

julianco

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 posts
  • Denver, Colorado

Posted 06 December 2013 - 02:25 PM

I haven't made progress on the second O2 sensor an am thinking that I just have to find the right connector - from a '97 impreza - with a big junk yard search day when I have time.  

 

Reverse lights are go, working on 4x4 light.  I haven't found a diagram but this is what I've deduced so far.

 

RY - G and RB - GW are reverse lights.

And with the rest hooked up as pictured, I pulled a + from another source and when it is hooked up along solid line, 4x4 light is on only in low.  When it is hooked up via dotted line, 4x4 light is always on.  

I'd like it to turn on when either 4x4 option is selected, so does that mean both g and B should have power?



#52 julianco

julianco

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 posts
  • Denver, Colorado

Posted 08 December 2013 - 06:38 PM

Since my '78 never had a vehicle speed sensor, I need to improvise something.  

Either going to buy just the reader part of this kit - $16 

https://www.smallcar...h=checkout.cart

And buy magnets to mount on the drive shaft.  

Or maybe this kit - 

http://www.thecruise...h-pick-up-coil/

 

The signal needs to be a 0-5V Square wave, the smallcar reader is made for EJ to Vanagon swaps so I'm assuming it's good here.

The VSS in the second gen speedos reads 4 points per rotation on the speedo cable and it seems like 5ish per wheel rotation. 

So how many magnets per rotation on the driveshaft .... math ....






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users