Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

bad surging and oil light


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 jmr052

jmr052

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • Manitou Springs, Co

Posted 05 March 2004 - 12:05 PM

My '89 turbo wagon is surging/hesitating really bad between about 3-4k rpm. It has has a loss of power.

#2. At idle the idiot oil light flickers/comes on even with the proper amount of oil. Yes I have a pretty bad oil leak. Not really sure where but suspect the oil pump seal.

I have changed out the plugs, wires, dist cap/rotor, coil within the last 3k miles but was having the same(not quite as bad) issue before then.

Thoughts?

Thanks,
Jay

#2 thealleyboy

thealleyboy

    Subaru Derelict

  • Members
  • 2,079 posts
  • Bexley, OH

Posted 05 March 2004 - 02:27 PM

Jay:

Not sure the oil leak, and the other issues are necessarily related.

If I were you I would focus on the causes of the "surging" and loss of power you describe. To me, these symtoms would suggest overheating, and the oil light flashing could be caused hot oil (rather than the leak).

Of course, running your car low on oil can lead to overheating, but you said that the oil is now topped off.

You can get a pretty good idea if it is your cooling system by visual checks: temp guage, white smoke out the tail pipe, coolant in the oil or vice versa, etc. If you can confirm an overheating condition, then it's a matter of figuring out why this is happening.

I would start here for now, and don't get sidetracked by the oil leak (which will also need attention).

good luck, John




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users