Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

- - - - -

EGR Sensor HELP!!!!!!!!!!!!!!


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Guest_vodoo_*

Guest_vodoo_*
  • Guests

Posted 02 August 2003 - 01:11 PM

Can any one help me with this darn thing. It keeps coming on and I can't figure out why???? I have a 85 4x4 wagon GL and I just put a new engine in it and this EGR Light came on. Anyone know of anybody who could point me in the right direction.

Thanks

#2 Guest_Skip_*

Guest_Skip_*
  • Guests

Posted 03 August 2003 - 06:43 AM

be real nice of you to fill out some of your profile

the EGR light is controlled by a mileage timer, to reset it you must disconnect a set of connectors above the fuse box and plug into the one side a connector beside the original two - turn the ig switch "on" turn it off and reconnect as you found them. This resets the timer.
Note, this is NOT an error code and will not affect the running of the engine.
Hope this helps

#3 Guest_VanIslRu_*

Guest_VanIslRu_*
  • Guests

Posted 12 August 2003 - 10:33 PM

From what I've read I think I might have an EGR problem. I have a tubo 86 wagon that I put a 5 spd d/r into. The conversion went well but I can't cruise the car sputters and lurches a little, and under heavy acceleration it pulses, accelerates in stages, fast but uneven. I discovered a long crack on the exhaust side of my turbo and will be swapping another in. Any suggestions, did I miss something in the conversion maybe?


I would like to know how too put my ru's info down below as others have.

#4 Guest_grease weasel_*

Guest_grease weasel_*
  • Guests

Posted 13 August 2003 - 08:25 AM

I'm on my second silinoid for the EGR.My mechanic recomended I find out what voltage it puts out when it works and then make a resister to match and by pass the sensor.I'm not sure what voltage though.Good Luck.Or put a peice of electrical tape over your dash light.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users