Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Reach 100k miles? Replace your hose clamps


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 unibrook

unibrook

    Sube1

  • Members
  • 471 posts
  • Boston

Posted 26 September 2011 - 09:09 AM

Just a word to the wise. If you live in the rust belt and your Subie has reached 10 yrs old or 100k miles, I recommend replacing at least the bottom drivers side radiator hose clamps with new ones, and you might as well replace the top hose clamps too.

One of my lower hose clamps rusted through and snapped, the hose came loose, dumped coolant all over the road. Just lucky wife noticed it, pulled over and parked immediately without overheating.

I am so pleasantly stunned she listened and absorbed my imploring her to never overheat the beast!

:banana:

#2 rverdoold

rverdoold

    Subaru Nut

  • Members
  • 640 posts
  • Netherlands

Posted 26 September 2011 - 09:57 AM

My old legacy did not have a front underbody plate, rust killing loads of things on the bottom side of the engine. However my 99 impreza has a plate from front bumper to engine mount bracket I have significant less rust under in the engine bay.
Thanks for the info, will have look at them.

#3 bheinen74

bheinen74

    Banned

  • Banned
  • Pip
  • 0 posts
  • central Iowa

Posted 26 September 2011 - 10:25 AM

replace with a standard hose clamp, they are stainless and you only need to spend a few bucks, only once and it will last forever.
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users