Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

EA82T Delta cam Q, anyone else experience this?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Dennis ex24

Dennis ex24

    Subaru Disaster

  • Members
  • 2,683 posts
  • Phila, Pa

Posted 17 March 2004 - 10:38 AM

hey guys...

the XT is back together and running - it now wants to idle at 1500RPMs and the engine seems down on vaccuum pressure according to the boost gauge.

is this a condition you guys have experienced with these cams in this engine? or do you think something else is up?

#2 Subarutex

Subarutex

    Oldschool Show Queen

  • Moderator
  • 2,539 posts
  • Mountlake Terrace

Posted 17 March 2004 - 12:05 PM

Me engine too idles with less vacuum. Weird.

#3 rallyruss

rallyruss

    Subaru Master

  • Members
  • 1,653 posts
  • San Jose CA

Posted 17 March 2004 - 01:13 PM

if the cams are agerssive you will be lacking vacume. that is why you have to keep the idle up. probably to be expected.

#4 Dennis ex24

Dennis ex24

    Subaru Disaster

  • Members
  • 2,683 posts
  • Phila, Pa

Posted 17 March 2004 - 03:48 PM

got the idle to about 1300...sounds great with open intake and exhaust.

ill wait another 1000mi before i start cranking the boost up but its definatley got more pull to it now than before.

#5 Subarutex

Subarutex

    Oldschool Show Queen

  • Moderator
  • 2,539 posts
  • Mountlake Terrace

Posted 17 March 2004 - 05:24 PM

Got my idle at about 1000rpm. Sounds good. Need to work on the air intake to the turbo... then it will be sweet.

#6 WJM

WJM

    SUBARU

  • Members
  • 7,828 posts

Posted 17 March 2004 - 07:17 PM

Wow...one after the other.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users