Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Help me diagnose a tranny problem?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 SubiDemon

SubiDemon

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Tampa

Posted 24 May 2012 - 09:12 AM

Hey guys, hopefully you can point me in the right direction. My car is a 1990 Legacy wagon with 5mt

I pulled into a parking lot yesterday and when I tried to downshift into 2nd, it wasn't there. There is no grinding, or noises of any kind. It's like 2nd gear just isn't an option in the shift pattern anymore.

Is this a shifter or transmission problem?

#2 Robert Harik

Robert Harik

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 posts
  • vallejo california

Posted 24 May 2012 - 10:49 AM

Will it shift into second with the engine off?

#3 rallynutdon

rallynutdon

    USMB is life!

  • Members
  • 137 posts
  • Reading PA

Posted 24 May 2012 - 12:46 PM

It ccould be a broken shifter fork. I had 2 where they broke for 1st gear from being forced in to 1st (both rallycross/racing situations).

#4 SubiDemon

SubiDemon

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Tampa

Posted 24 May 2012 - 07:16 PM

on my way home from school today I tried pushing the shifter as far to the left as I could repeatedly and then tried pulling it down into second and it worked! 3rd gear no longer grinds either.

But, by the time I got home it was grinding going into 2nd. Is there a way to adjust the linkage? When I was inspecting it yesterday I saw it was a single rod that rotates for the left right motion at the stick and goes forward and back for the same direction at the stick.

#5 rallynutdon

rallynutdon

    USMB is life!

  • Members
  • 137 posts
  • Reading PA

Posted 24 May 2012 - 08:33 PM

Is your clutch adjusted properly? No way to "adjust" shift linkage.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users