Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Intermittent Sunroof Operation.


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 TheSubaruJunkie

TheSubaruJunkie

    I'M BAAAAAACK!

  • Members
  • 1,921 posts
  • Sacramento

Posted 27 March 2004 - 08:08 PM

1992 Legacy Sport Sedan. The sunroof will only operate part of the time. If the car is shut off, sometimes when you start it the switches on the sunroof control will actually work. The roof will open, close, or tilt open. But if I open it, or have it at tilt, and drive for a while, the switch will stop working. None of the buttons will do anything. Before, if I slammed the inner cover shut then it would make the switches work again... long enough to shut the sunroof but now its not working any longer.

Anyone else have problems like this before?

-Brian

#2 gbhrps

gbhrps

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 801 posts
  • canada

Posted 27 March 2004 - 08:45 PM

Back a few years ago my wife's Toyota Cressida did much the same thing. The solution was a new sunroof computer, not cheap as I recall. Before you go that route, I would suspect that you might have a bad switch. If you can pop the switch out from its bezel and disconnect it, I would see if you couldn't spray in some electrical contact cleaner into it and cycle the switch several times to clean its contacts. Give it a few minutes for the cleaner to evaporate before reinstalling it and seeing if that will do the trick. Good Luck.

#3 TheSubaruJunkie

TheSubaruJunkie

    I'M BAAAAAACK!

  • Members
  • 1,921 posts
  • Sacramento

Posted 27 March 2004 - 08:56 PM

I dont think its the switch because if one works... they all work. If one doesnt work, none of them will.

-Brian

#4 baccaruda

baccaruda

    YOUR FAVORITE MOD

  • Moderator
  • 6,942 posts
  • SpoVegas, WA

Posted 27 March 2004 - 10:36 PM

you should check the switch anyway in case it's a relay or power supply problem. check the fuse and the sunroof motor too..

#5 CJK440

CJK440

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Connecticut

Posted 28 March 2004 - 08:04 AM

Mine is acting up too.

It decided to stop working now. When I press the button to open it I hear a click like a relay clicking up in the roof near the drivers sun visor. Doesn't budge though.

#6 lefty42303

lefty42303

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • Kentucky

Posted 28 March 2004 - 08:57 AM

I have the same symptoms with my '90 Legacy. I can hear a relay clicking in the roof somewhere but no sunroof action. Wile watching the ammeter I see no deflection indicating that the motor isn't getting any power or motor is acting intermittent. Don't wanna pull headliner out cause I think I'll tear it all up. Let me know what you find.
Thanks,
Lefty42303

#7 Flowmastered87GL

Flowmastered87GL

    WCSS Drunk

  • Members
  • 6,115 posts
  • Portland, Oregon

Posted 28 March 2004 - 12:31 PM

My (for a week) 91 Legacy did that... then Andrew bought it and tried changing the switch and some other stuff. Not sure if he ever got to the bottom of it, but it acted up too.

#8 TheSubaruJunkie

TheSubaruJunkie

    I'M BAAAAAACK!

  • Members
  • 1,921 posts
  • Sacramento

Posted 28 March 2004 - 01:28 PM

Mine doesnt make a sound when i hit the buttons. I'll inspect all the wiring sooner or later.

-Brian

#9 dashton

dashton

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 posts
  • Springville, Utah

Posted 03 May 2005 - 06:29 PM

I have the same problem with my '90 legacy wagon. Anybody out there experienced this or found a way to fix it? The sunroof will work perfectly sometimes, and then not at all others. I'm assuming there's a short or bad connection somewhere, but I'd like to get some advice before I tear it apart. Thanks. Dave




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users