Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

ac wont engage


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 mercuryrising17

mercuryrising17

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 posts
  • Idaho Falls

Posted 28 June 2012 - 06:29 PM

Had engine out this winter. 02 legacy gt. Just had my r134 filled at the shop but we can't get th compressor to engage. Relay and fuses are all good. Green light on ac button is on but we get nothing. we can supply power directly to the compressor and it will engage but it won't anyway else. any ideas on why to check? It is sooooo hot! Thanks!

#2 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,578 posts
  • Northern Maine

Posted 28 June 2012 - 09:05 PM

Had engine out this winter. 02 legacy gt. Just had my r134 filled at the shop but we can't get th compressor to engage. Relay and fuses are all good. Green light on ac button is on but we get nothing. we can supply power directly to the compressor and it will engage but it won't anyway else. any ideas on why to check? It is sooooo hot! Thanks!


Very first thing I'd try is putting a multimeter on the connecter that goes to the AC clutch. If there's power there, it's a bad connection. If not... It's somewhere inside the magic of the AC system...

Also, it's worth checking the system pressure to make sure it's not over or under what it should be. It's protected against that.

#3 Highway_Star

Highway_Star

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • Mt. Horeb WI

Posted 28 June 2012 - 09:06 PM

Check if the A/C connector has power at the terminals.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users