Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Ej swap to ea82t temp gage can't get the system to work...


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Prwa101

Prwa101

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 749 posts
  • Sandy, OR

Posted 18 October 2012 - 09:31 PM

So from what I've understood is if I take the ej temp gage wire and hook it onto the ea temp gage wire pin 13. It should just read really low right above the c?.... It's reading all the way up above the red and above... Unhook the wire and it'll drop, hook it back up and it'll climb... Can't figure it out, I got sole 270 resistors to do it that way but its not even working....

It's an 88 gl ea82t if that makes a diffeence? Or was ok sappose to cut the wire going to the Ecu from the temp gage?... I'm pretty lost.... I know I'm missing Something.....

Any thing would help me out... My fianc├ęs loyale has the tick of death and I don't know how much longer its going to last, so I need this one compleat so I can drive it and give her my forester....

#2 GeneralDisorder

GeneralDisorder

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 20,281 posts
  • Portland

Posted 19 October 2012 - 12:16 AM

The EA temp gauge wire goes to the EJ temp sending unit on the coolant cross-over. The one with the male spade.

No ecu wires are involved whatsoever. It's purely a gauge and a sending unit - higher resistance = lower temp. If its reading full hot then you have the wire to the gauge shorted to ground.

GD

#3 Prwa101

Prwa101

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 749 posts
  • Sandy, OR

Posted 19 October 2012 - 10:58 AM

The ej wire I have Hooked up to the temp gage right now is red and green...

That's the wire that says "to temp gage" or is that the wrong wire for that...?
Posted Image

#4 Prwa101

Prwa101

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 749 posts
  • Sandy, OR

Posted 19 October 2012 - 12:21 PM

Just saw this picture.....

The brown plug, two wire as shown on the diagram.... That's for the Ecu... Gah.... The silver male one is the one I should have need using....... Thanks GD! I think I got it... We'll see when I get home...
Posted Image

#5 Prwa101

Prwa101

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 749 posts
  • Sandy, OR

Posted 19 October 2012 - 06:50 PM

Yeah I had the wrong wire for sure... She's working great now! Thanks!!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users