Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

someone kill me please. ej25 issue


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 soobie_newbie67

soobie_newbie67

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 462 posts
  • Kennewick

Posted 10 November 2012 - 01:04 PM

The block won't split for me :( I found pics and I have gotten all of the block halve bolts, and I have removed the pistons. What's going on??? Just a stubborn block???

#2 cal_look_zero

cal_look_zero

    Subaru Nut

  • Members
  • 610 posts
  • Grass Pants, OR

Posted 10 November 2012 - 01:11 PM

The block won't split for me :( I found pics and I have gotten all of the block halve bolts, and I have removed the pistons. What's going on??? Just a stubborn block???


I know you say you got all of them, but did you get the 12mm under the rear main seal and the 10mm in the oil pan area?

#3 soobie_newbie67

soobie_newbie67

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 462 posts
  • Kennewick

Posted 10 November 2012 - 02:36 PM

Yes we did. Ugh. And the pics I used to make sure I got all the bolts came from this forum.

Got it

Edited by soobie_newbie67, 10 November 2012 - 07:31 PM.


#4 Suba_GL_87

Suba_GL_87

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 343 posts
  • Central Oregon, Oregonian

Posted 11 November 2012 - 02:23 AM

+1

yes we did. Ugh. And the pics i used to make sure i got all the bolts came from this forum.

Got it



#5 grossgary

grossgary

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 19,607 posts
  • WV

Posted 11 November 2012 - 09:32 AM

i hate to repeat but make sure you didn't miss one bolt, it's so common to think you got them all then find out you didn't.

if i can't get a block to separate on easier terms i use a 2x4 against some part of the block and wail on it with a hammer. that's worked every time so far.

tie one end down securely then use a come along or winch on the other side, that should do it. LOL

#6 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,421 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 11 November 2012 - 09:49 AM

How many bolts did you remove? Should be 17. Count them to make sure you got them all.
Are ANY parts still attached to the block? Oil pump? baffle plate? Anything?

#7 johnceggleston

johnceggleston

    Lite Master of the Subaru

  • Gold Subscribers
  • 6,187 posts
  • Virginia

Posted 11 November 2012 - 11:22 AM

Got it


he got it,

but he didn't tell us which bolt he had over looked.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users