Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
* * * * * 4 votes

My 79 Brat build


  • Please log in to reply
262 replies to this topic

#26 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 12:59 AM

gonna call the guy at the subaru wrecking yard..he probably has one. But if anyone else does please let me know!

#27 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,074 posts
  • Sandy, OR

Posted 30 December 2012 - 02:07 AM

gonna call the guy at the subaru wrecking yard..he probably has one. But if anyone else does please let me know!

he only works monday-friday incase you dont know that. i really hate that because thats only time i can ever go his way:banghead:but his parts prices are really high you could buy some of the stuff from subaru for what he wants.

#28 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 02:08 AM

He also works Sunday just have to call his cell

#29 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,074 posts
  • Sandy, OR

Posted 30 December 2012 - 02:12 AM

He also works Sunday just have to call his cell

weird must have changed when he worked i know he will never work saterdays though

#30 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 02:58 AM

Yea last time I was there he said he is open mon-fri and Sunday by appointment only or if you call his cell number that's on his business card

#31 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 07:43 PM

I was driving out on Sandy here in Portland and spotted this gen 2 so I pulled over and took some pics hoping the owner would come out! anyone know it? It had stickers on the back window and on the tailgate a sticker that said heavy metal.

Posted Image
Was driving towards gresham today and look what I found! #subarubrat #subaru #soobielove by Kevin Talley, on Flickr

#32 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 07:52 PM

Also today I decided to spray the bumpers with Black Pastidip. Decided all chrome will turn black.

#33 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,074 posts
  • Sandy, OR

Posted 30 December 2012 - 09:36 PM

i think i might know him did the seats look like they came out of another newer car? and did it have washington plates? i swapped canopys with him once if that fits the discription and he lives in seatle/tacoma

#34 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 09:52 PM

Nope oregon Plates. Loved the red font on his flaps!

#35 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 30 December 2012 - 09:52 PM

Posted Image
Painted my bumpers black today. by Kevin Talley, on Flickr

Photo of the black bumpers..Next is taking the grill out and spraying that with a fresh coat of black plasti dip.

#36 BratRod

BratRod

    USMB is life!

  • Members
  • 502 posts
  • Dallas, Texas

Posted 31 December 2012 - 12:40 AM

Nice go with the plasti dip. I'll be doing that to my entire brat next couple of months, until I have enough $$ to lay some good paint on it.

#37 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 31 December 2012 - 12:42 AM

That's the plan! I'm gonna do the tail gate on Tuesday.

#38 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 31 December 2012 - 06:47 PM

Today I bought some sand paper and started prepping the tail gate for the plasti dip. Should be able to spray it tomorrow.

Posted Image
@scoob_driver progress by Kevin Talley, on Flickr

#39 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 01 January 2013 - 02:44 AM

Posted Image
1979 Brat by Kevin Talley, on Flickr

Got the first coat on the tailgate...started a little late and ran out of day light so I will have to touch things up tomorrow. And the flash/cell phone pic doesn't do much justice

#40 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 01 January 2013 - 09:25 PM

Posted Image
Before/after by Kevin Talley, on Flickr

Spent a few mins this evening cleaning the wheels off and wow what a difference

#41 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 03 January 2013 - 10:46 PM

I need help!!!!

I was driving home and my car started idling super high in Neutral so i pulled over and checked it out..I found the source and am confused on what to do now...It appears to be a vacuum leak so I called a friend who is a car guy but not sure about old subarus and he said just plug it with something until you get home and take it easy since I had my 3yo with me and we were about 15mins from home. Well i covered it with electrical tape and made the drive home the idle returned to normal but it started to get jumpy in 3rd and 4th kinda felt like it was going to stall but kept going. Now since I have no idea how to explain it I took some pictures and maybe you can help..I looked through my repair manuals and the only picture I can find that has this valve doesn't have a description or anything so Please help if you can.

Posted Image
Untitled by Kevin Talley, on Flickr

Posted Image
Untitled by Kevin Talley, on Flickr

Thanks in advanced for any help. ANd I have not removed anything this is exactly how it looked as I opened the hood.

#42 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 03 January 2013 - 10:50 PM

also looking into older photos it looks as if it just had a cap on it of some sort previously

Posted Image
1979 Subaru Brat by Kevin Talley, on Flickr

if you can see it..I had to kinda zoom in.

#43 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,074 posts
  • Sandy, OR

Posted 03 January 2013 - 11:34 PM

look for hoses not hooked up and see if you can find where it goes. if that port doesn't go anywhere cap it and put a hose clamp on it so it doesn't leak. and hook up that loose hose i cant tell if it goes on that other port or not from this angle. what manual do you have? i looked in my factory ones and couldn't find that port so i will look at a couple ea71's tomarrow.

#44 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 03 January 2013 - 11:37 PM

I can't find any hoses that are disconnected. But like I said that other picture looks like it just has a cap over it of some sort..maybe it came off or cracked or something?

#45 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,074 posts
  • Sandy, OR

Posted 04 January 2013 - 12:34 AM

I can't find any hoses that are disconnected. But like I said that other picture looks like it just has a cap over it of some sort..maybe it came off or cracked or something?

probably got old and split then flew off from it having pressure on it.

#46 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 04 January 2013 - 12:36 AM

Yea I was told its the vacuum port for my brake booster but it looks like the brake booster is hooked up elsewhere so just cap it.

#47 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 05 January 2013 - 07:37 PM

So today I found where my brake booster is routed so just plugged that vacuum port up for the time being. I also installed a new Accelerator Cable and man does it feel better, and while I was at it I messed around with the idle ajust screw to get a better idle. My Tach is reading about 500 rpm while idling does that seem about right? I just went with what sounded good.

Posted Image
Another present for the brat by Kevin Talley, on Flickr

#48 turbosubarubrat

turbosubarubrat

    2nd gen hoarder

  • Members
  • 1,074 posts
  • Sandy, OR

Posted 05 January 2013 - 08:06 PM

looked at my dads 78 dl and if thats the port by the drivers side it goes to the master cylinder.

#49 Kevint143

Kevint143

    USMB Regular

  • Silver Subscribers
  • 357 posts
  • Bakersfield, CA

Posted 05 January 2013 - 08:08 PM

Yeah I had a friend send a picture of his brat over to me and my line from the master cylinder goes into a different vacuum port so i just capped this one off for now.

#50 Brock Samson

Brock Samson

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 56 posts
  • Nebraska

Posted 05 January 2013 - 11:18 PM

anti-afterburn gerry rigging gone wrong. notice the hose in a hose in a hose? plug them all.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users