Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

83 Turbo brat having heating issues


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 TheHockeyPlayer

TheHockeyPlayer

    New User

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Lake Stevens

Posted 02 January 2013 - 10:15 PM

I dont know what to do here....since its getting colder :(.

I have heat just fine. Just no fan. Not sure its worked since 2010. Never drove it in the winter before.

I dont even know where to begin. HELP :banghead:

#2 87.5ea82txt

87.5ea82txt

    USMB is life!

  • Members
  • 163 posts
  • Nashville Il.

Posted 02 January 2013 - 11:40 PM

Check the blower motor. If it is good, you may need to replace the set of resisters or the solenoid for fan speed 4.

#3 skishop69

skishop69

    If it ain't broke, you're not trying.

  • Members
  • 890 posts
  • Puyallup

Posted 03 January 2013 - 09:14 AM

+1 Get yourself a test light or a volt meter. Clip the light to a good ground and touch the other end to the fuses in the fuse box to make sure it comes on or hook the ground (black) lead of the meter to ground and touch the red end to the fuses to make sure it's grounded correctly. Key on of course... lol Set the fan switch to the highest speed and touch the light to the each wire at the blower motor and it should light on one of them. Green/white and blue are the colors IIRC. If it does, then the blower motor is toast. If it doesn't, then you need to check your blower fuse and go from there. That's the quick down and dirty test.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users