Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

my free 92 sedan.

Loyale 1992 sedan EA82

  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#26 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 11 April 2013 - 07:47 PM

Eureka! Not so epic fail! I only botched the valve cover gasket job! All licked and no tick! :-)

#27 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 11 April 2013 - 07:47 PM

Doubly postEd....

Edited by zukiru, 11 April 2013 - 07:48 PM.


#28 l75eya

l75eya

    Almost has it all figured out

  • Members
  • 1,744 posts
  • Hoboken, NJ

Posted 12 April 2013 - 06:53 PM

Live and learn! :lol:

Stop hording all the Subarus and give me one already lol :D



#29 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 12 April 2013 - 10:21 PM

I only have like 2 and 2/3s.... :)

#30 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 13 April 2013 - 09:41 PM

Well. Time to re seal the oil pump... I had a brief reprieve from the death tick. But it came back. Not nearly as loud and it went away again.... XT is getting bored with commuting.... :-\

#31 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 18 April 2013 - 06:50 PM

IMG494_zpsfde73282.jpg got it an 86 steering wheel. Any body need a nice 92 loyale steering wheel? :-)

Edited by zukiru, 18 April 2013 - 06:51 PM.


#32 rpholz

rpholz

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 556 posts
  • Concord, NC

Posted 18 April 2013 - 06:52 PM

that's a nice looking finger there



#33 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 18 April 2013 - 07:04 PM

I'll take a better pic later. Wait till you see what I got the xt!

Edited by zukiru, 18 April 2013 - 07:05 PM.


#34 MR_Loyale

MR_Loyale

    20 Years of Ownership. 94-14

  • Members
  • 1,018 posts
  • Seattle

Posted 28 April 2013 - 01:23 PM

Live and learn! :lol:

Stop hording all the Subarus and give me one already lol :D

 

Give you one?? You got two already according to your signature.



#35 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 02 May 2013 - 10:02 PM

Mickey mouse gasket arrived! Cross your fingers!

#36 rdweninger

rdweninger

    USMB Regular

  • Members
  • 496 posts
  • Tillamook, OR

Posted 03 May 2013 - 11:17 AM

My EA82 oil pump rebuild included the mickey mouse, another o-ring and a brown seal.   Easy to reseal the oil pump completely once you have it removed. 

Nice find, for free?    And I thought I was 'stealing' them for $200.

ok... gotta go check craigslist for FREE stuff.



#37 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 05 May 2013 - 08:26 PM

The o-ring i sourced for the pump. (not the Mickey but the regular one) was too fat. And i didn't make any oil pressure. So... I guess I'm gonna by an oil pump set. Sucks though cause i don't think any thing is wrong with the pump itself... Just all the rubber. This daily driver is working out to be a project all its own but its cool I'm learning a lot!

#38 l75eya

l75eya

    Almost has it all figured out

  • Members
  • 1,744 posts
  • Hoboken, NJ

Posted 07 May 2013 - 07:48 AM

Good luck. Damn that car is clean..



#39 rdweninger

rdweninger

    USMB Regular

  • Members
  • 496 posts
  • Tillamook, OR

Posted 08 May 2013 - 04:59 PM

I got my oil pump gaskets/orings directly from the dealer.  They are in Portland, OR   about 80 miles away (the nearest dealer).   They mail me the parts I order via USPS.  Cost a buck to mail the Oil Pump parts.   I wish RockAuto would use USPS.  I'm tired of paying Fed-X $28 shipping for a few ball joints and tie rods.

I checked CL for free stuff... no Subarus.



#40 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 15 May 2013 - 08:13 PM


well it seems that resealing the oil pump completely was not enough to stop the dreaded tick. I might have a bad oil pump.... my new daily driver that was supposed to give me time to work on the XT... is turning out to be a bit of a headache. But man she's pretty.

#41 l75eya

l75eya

    Almost has it all figured out

  • Members
  • 1,744 posts
  • Hoboken, NJ

Posted 19 May 2013 - 03:54 PM

Eh, is the tick bad? Constant? I mean, you can put it off for a bit. I drove with TOD for about 5 months before finally putting a new pump on there and enjoying the peace and quiet again.

I mean if it's too much trouble though...I could take a drive out there and rid you of the pest. =P

(I'll stop bugging you like that now. I just wanted to throw one more in there lol)

 



#42 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 26 May 2013 - 01:16 AM

Weird... After the pump seal i let it sit up a few days. Started it back up and the tick is gone. Now i haven't driven it much yet. But i think it may be cured. We'll see.

#43 l75eya

l75eya

    Almost has it all figured out

  • Members
  • 1,744 posts
  • Hoboken, NJ

Posted 27 May 2013 - 11:20 PM

Did you drive it around much after the reseal? Took a bit of ..."exercise"...after my various re-seals for the tick to stop.

Funny yours stopped after sitting! My cars tend to do the opposite =P



#44 zukiru

zukiru

    EJ22T

  • Members
  • 1,229 posts
  • Oak Grove, AL

Posted 31 May 2013 - 09:16 PM

Gotta recheck my timing... Runs like poo. But the tick seems to be gone!

#45 tractor pole

tractor pole

    [catch phrase here]

  • Members
  • 549 posts
  • Monroe, WA

Posted 01 June 2013 - 12:10 AM

the TOD I had was still there after I installed a new oil pump and put it all back together and took it out for a "spirited" 10 minute drive and when I returned it was gone.

 

It's almost strange the first time you hear it running with out all that noise. :mellow:







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users