Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

87 GL EJ Swap Runs!


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Dj7291993

Dj7291993

    USMB is life!

  • Members
  • 236 posts
  • Falcon, CO (Colo Springs)

Posted 14 April 2013 - 09:53 PM

Well, I finally got around to doing my swap, 94 EJ22 out of a Legacy into my 87 GL Coupe.  Have the wiring rigged up at the moment.  At first I had no spark, but then I found a power wire I had missed.  Pays to have some wiring diagrams and a test light.  Didn't have any power on the yellow wire going to the diode and coil.  Hooked that up, and it fired right off.  I'll try to post the video later.



#2 Gloyale

Gloyale

    It's a sickness

  • Members
  • 8,804 posts
  • Corvallis, OR PNW

Posted 15 April 2013 - 07:13 PM

Well, I finally got around to doing my swap, 94 EJ22 out of a Legacy into my 87 GL Coupe.  Have the wiring rigged up at the moment.  At first I had no spark, but then I found a power wire I had missed.  Pays to have some wiring diagrams and a test light.  Didn't have any power on the yellow wire going to the diode and coil.  Hooked that up, and it fired right off.  I'll try to post the video later.

 

Yeah, that yellow wire gets cut in the harness strip often.

 

I think this is because the junction between this yellow wire for the alt signal circuit, that ties to the light green wire through the diode, also supplies power to the transistor, and other 12v @ engine is tied way up near the Fusible link box, nearest the alt end of the whole circuit.  It doesn't SEEM to be an ECM related wire during stripdown.



#3 Dj7291993

Dj7291993

    USMB is life!

  • Members
  • 236 posts
  • Falcon, CO (Colo Springs)

Posted 16 April 2013 - 01:19 PM

So, I have everything running and hooked up, but now my clutch won't engage.  I used the XT6 clutch kit from Luk, pressure plate, disk, and bearings.  Yet, the clutch won't engage.  I checked the fork, even undid the cable to pull it back all the way, yet it still won't engage.  Any ideas?

 

Edit:  Nevermind.  Stupid 4wd lever....


Edited by Dj7291993, 16 April 2013 - 01:53 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users