Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Where does this hose go?


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 matt167

matt167

    USMB is life!

  • Members
  • 179 posts
  • Prattsville Ny

Posted 17 May 2013 - 07:18 PM

Small dillemia. FINALLY getting my 1999 Subaru back togther after doing a full maintinance on the EJ22E.  The Engine is in, and I'm starting to hook up the engine. I came across the  little vac port that is on the back of the fuel injector rail opposite side of the starter.. Where does it hook up to?. I know the line with the filter in it goes to the port on the intake.. The port line that goes to the cruise control actuator is also dangling, but I don't think I disconnected that.



#2 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,824 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 17 May 2013 - 09:33 PM

The vacuum line to the FPR is T'd off to the MAP sensor on the passenger strut tower, if it has it, and the vacuum port on the number 3 intake runner.

Cruise has its own vacuum pump down below the AC accumulator on the passenger strut tower. That system isn't connected to the engine at all except for the throttle actuator cable.

#3 matt167

matt167

    USMB is life!

  • Members
  • 179 posts
  • Prattsville Ny

Posted 17 May 2013 - 11:05 PM

Thanks. I thought it was a Tee'd line. I now remember cutting the line away and breaking the Tee pulling the lines apart when I removed the intake before pulling the EJ25D.. Now I just have to remember to buy a new Tee.. I thought I was one port short to have the cruise hooked up. I'll have to check for the pump but I have to assume it's broken as it was disconnected before I started






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users