Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

1993 Loyale Coolant temp sensor.. I may have done something dumb


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 23 June 2013 - 04:28 PM

In an unusual rush to order and get the lowest price I just ordered a Standard Motor parts TS183 as opposed to a TX96

 

I thought they were different company part # s but these are both Standard Motor Parts.

 

 

I hope I ordered the right one, I need the thing fast..

 

The car's start ups have been boggy for a long time but she runs like a dream once warmed...I've narrowed it down to coolant sensor  (i hope) from a past thread.

 

What's the difference in those two?  I think I'm going to hear something about temp ranges???

 



#2 naru

naru

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,759 posts
  • under the bridge

Posted 23 June 2013 - 05:25 PM

TS183 is a fan switch,not a temperature sender.

 

http://www.ebay.com/...#ht_1395wt_1170


Edited by naru, 23 June 2013 - 05:38 PM.


#3 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 23 June 2013 - 06:06 PM

dammit... so I need to TX96?

##*^^////!!!

 

I'm giving the car to my kid in a few days...need the right part just blew $35

 

thanks naru



#4 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 23 June 2013 - 07:06 PM

okay this I believe is the sensor I want to replace...this is the coolant sensor right?

Will the TX96 be right?

 

bear with me, I don't have it all together tonight

 

in the pic this is located just under what I believe is the thermostat housing...green connection leading to the nut insert...will TX96 work??

 

IMG_3865_zps2f7d257c.jpg


Edited by RXJ, 23 June 2013 - 07:10 PM.


#5 MilesFox

MilesFox

    Catch this Fox!

  • Members
  • 10,351 posts
  • Madison/Milwaukee, WI

Posted 23 June 2013 - 07:41 PM

Your difference in part numbers may just be the pigtail on the sensor. all 87 and later spfi have the green connector. 85 and a6 spfi will have a round black connector. Either way, one can be spliced to the other if you happen to get the wrong one.

 

make sure the one listed has a listing group of years such as 90-94 loyale or 87-94



#6 naru

naru

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,759 posts
  • under the bridge

Posted 23 June 2013 - 10:20 PM

Yes,TX96 looks correct.

http://www.ebay.com/...r#ht_1122wt_932


Edited by naru, 23 June 2013 - 10:22 PM.


#7 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 24 June 2013 - 04:01 AM

thanks guys..i'm feeling better


Edited by RXJ, 24 June 2013 - 04:01 AM.


#8 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 29 June 2013 - 06:46 AM

Miles, I was hopeful and let the part stay on order...truth is, I didn't have faith that a return transaction was really going to get the $ back into my account..and the following day my account mysteriously was depleted by $150.00...I'm heading to the bank this morn to find out what that's all about and I shouldn't cast suspicions on an internet order....and I may eat crow...it'll go well with all the rabbits I'm seeing inn the front yard..

 

I digress:

it arrived....anybody need a TS183?...the diameter of threaded nut is too large for my Loyale.



#9 el_freddo

el_freddo

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 509 posts
  • Lancefield, Vic, Aust.

Posted 29 June 2013 - 07:22 AM

the diameter of threaded nut is too large for my Loyale.

 

For the radiator?  I believe the TS183 is the one in the radiator to trigger the thermo fans.  This isn't interchangeable with the temp sender unit.


Cheers

Bennie



#10 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 29 June 2013 - 07:48 AM

AAHHHHhhhhhh!!

 

:-)

 

i told ya maybe i did something dumb...well i think i'll change out everything

 

heading to the bank



#11 RXJ

RXJ

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts
  • Stamford

Posted 29 June 2013 - 08:36 AM

bank scenario from above..i eat crow...not an internet scam...bank fkd up...cashed a check to my account that had a similar account number #






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users