Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Light problems in 87 GL wagon


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 ystrdyisgone

ystrdyisgone

    USMB Regular

  • Members
  • 427 posts
  • MT

Posted 28 August 2013 - 09:54 PM

So the wife brought the ole wagon home the other night and the interior lights as well as the brake lights were no longer working(dome and map lights don't work. Hatch light does)

The tail lights are on but there is apparently no signal getting through when the brakes are applied. Also the middle light in the rear window doesn't light up at all, will be checking the bulb tomorrow.

I checked fuses, they all look good. Hoping I don't have to dig too deep into the wiring here. I am open to any advice/ ideas.

Thanks!

#2 BoxerRebellion

BoxerRebellion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Portland, OR

Posted 28 August 2013 - 11:35 PM

The beatiful truth regarding electricity... Is that it has an A to B path.

It doesn't scurry off somewhere random.

 

If your fuses are good, that's great, that's a good start.

 

This will sound shitty, but DO check to make sure the wires aren't cut anywhere. (Could happen)

 

...Relay? Are they even plugged in?



#3 Cougar

Cougar

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 6,342 posts
  • Anchorage

Posted 29 August 2013 - 10:19 AM

The brake light circuit has a pretty direct connection to the battery. There are fusible links inside the plastic box mounted on the coolant reservoir under the hood and one of them carries the current for the lighting and other things. Make sure all those links are making solid connection to both sides and verify power is getting to both side using a test probe. If that is okay then you might check the bottom side of that box and make sure connections are good there. If that is okay then the main connections in the SMJ connector would be suspect or the connector going through the fiewall.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users