Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Inconsistent Creature Comforts

Heater Fan Fans Defroster

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 BoxerRebellion

BoxerRebellion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Portland, OR

Posted 05 September 2013 - 09:27 PM

Hello my fellow Scoobthusiasts.

 

I post today in regards to... inconsistent dashboard venting/heating/defrosting etc.

I had nearly forgotten all about this... Until the NW experienced (as some of you know) decent lighting/thunda/heavy rain.

 

Sometimes it does, sometimes it doesn't. More often not. Venting that is.

When it "doesn't," there's simply no air coming through the vents. Zip, zilch, nada.

It vents when it wants to.

 

The rig - '87 GL Wagon ft. '93 Impreza motor.

 

My question -

Where do I even start to look, to diagnose this inconvenience/every-now-and-then-potential-danger. (Foggy rush-hour-drive home ain't no good)

 

Thanks in advance for the information regarding this... perhaps in-depth topic.

 

-BR

 



#2 skishop69

skishop69

    If it ain't broke, you're not trying.

  • Members
  • 882 posts
  • Puyallup

Posted 05 September 2013 - 09:49 PM

You have a vacuum leak somewhere. Most likely in the supply hose from the engine into the cab. Look for a vacuum hose coming off the engine and passing through the firewall and into the back of the HVAC head. That's most likely your culprit. Start the car and then poke your head under the dash and list for a vacuum leak (hiss). If you don't hear it, start inspecting the line. I suppose it could also be the control head, but doubtful.



#3 BoxerRebellion

BoxerRebellion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Portland, OR

Posted 05 September 2013 - 11:45 PM

Good info my dude.

I'll do that.

 

More to come.







Also tagged with one or more of these keywords: Heater, Fan, Fans, Defroster

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users