Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

brat sputtering


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 disom93

disom93

    USMB is life!

  • Members
  • 195 posts
  • Galax VA

Posted 27 September 2013 - 05:54 PM

This is the 2nd time my brat has done this it just randomly starts and it misses and spits and sputters if u arent wide open to the floor but if u mash it wide open it runs fine. Whats wrong with it??

#2 Dinky26

Dinky26

    USMB Regular

  • Members
  • 443 posts
  • Wichita KS

Posted 27 September 2013 - 08:23 PM

Sounds like a carb problem, or something fuel related. When's the last time you changed filters?

#3 skishop69

skishop69

    If it ain't broke, you're not trying.

  • Members
  • 906 posts
  • Puyallup

Posted 27 September 2013 - 09:50 PM

Filters wouldn't be an idle issue. They would be a part to full throttle issue. You've probably got some crap in the bowl that is clocking the idle circuit. Quick fix you can try is to turn the mixture screw all the way in and count the number of turns til it bottoms out (stops). Then take it out completely. Blow compressed air into the hole. That might unblock the circuit. I've done it a number of times on many different carbs. If it doesn't work, you'll need to overhaul it.



#4 disom93

disom93

    USMB is life!

  • Members
  • 195 posts
  • Galax VA

Posted 27 September 2013 - 10:08 PM

Filters have just been changed last time i vleaned carb good it fixed it for about a week?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users