Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Rays Brat


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#51 TomRhere

TomRhere

    Certified BRAT nut!!!

  • Members
  • 3,956 posts
  • Hillsdale, Mi. USA

Posted 25 January 2014 - 07:40 AM

The rear disc brake parts are any EA82 Turbo  or XT6 for pads and calipers. Rotors would be depending on 4-lug = EA82T, 5-lug = XT6.

 

As for the speedometer still not working, cable may not be fully engaged at the dash still.

I have not pulled one from a trans as of yet, but in this case I think I would do so. Then attach a cordless drill to that end and spin the cable, probably have to run drill in reverse. Have helper see if speedometer moves. Try pushing cable housing onto dash attachment more if it doesn't.

Cable is removable from the outer housing, but again, I can't say for sure on which end it pulls out of.



#52 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 28 January 2014 - 06:02 PM

10-4 on the speedo cable details. Thanks fellows. Ill go with the gl model for rear disc brake pads.
Its running even better since I cleared the ecs light. I also cleared another dash light. The 4wd low was constantly on. There were two wires linked that seemed to connect to the original transmssion. Turned the idle down a bit and my CO went fro 5.00 to 0 now.
I can breath now and work on the speedo and brakes since I passed smog today. Thanks USMB folks

Attached Files



#53 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 28 January 2014 - 06:07 PM

An I had a a topper glass installed.

Attached Files



#54 zmarrott

zmarrott

    New User

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 posts
  • Yuma, AZ

Posted 01 February 2014 - 04:40 AM

yay southwest brats! i cant wait to get mine out to arizona and out of the unforgiving northeast!

Edited by zmarrott, 01 February 2014 - 04:41 AM.


#55 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 01 February 2014 - 11:40 PM

I did quite a bit of driving around today. Took a few christmas lights down went and looked at another brat for sale and other errands. I did a quick oil change yesterday and greased a couple of axles. Seems to have a bit more pep since It passed smog. Ive been only using full synthetic 10/30 and 91 octane.

Attached Files


Edited by Mundog64, 01 February 2014 - 11:41 PM.


#56 BratRod

BratRod

    USMB is life!

  • Members
  • 488 posts
  • Dallas, Texas

Posted 02 February 2014 - 12:41 PM

Looks good! Does the 91 have noticeable power gain?



#57 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 02 February 2014 - 02:55 PM

Looks good! Does the 91 have noticeable power gain?

I believe that the 91 octane helps along with fresh plugs wires cap and rotor. It chirps the tires slightly (just barely) upon heavy acceleration which it did not do before. I notice an incease in power when shifting from 2nd to 3rd which was not there prior to getting it tuned.

#58 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 21 February 2014 - 02:53 AM

My alternator went out on me Monday before last and I limped home on an already weak battery. I was bummed but remembered the upgrade written here on USMB. Heres a picture of my 89 maxima alt.

Also had my buddy chop up and weld me up a temporary rear bumper. Its awesome.

#59 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 21 February 2014 - 02:54 AM

My alternator went out on me Monday before last and I limped home on an already weak battery. I was bummed but remembered the upgrade written here on USMB. Heres a picture of my 89 maxima alt.

Also had my buddy chop up and weld me up a temporary rear bumper. Its awesome.

Attached Files



#60 subyrally

subyrally

    Trust your Turbo-Lust

  • Members
  • 2,888 posts
  • frederick, md

Posted 21 February 2014 - 03:47 PM

nice work on the alternator.

 

cant say the bumper is my style (i dont like chrome) , but i always appreciate good custom work.



#61 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 08 March 2014 - 02:31 AM

nice work on the alternator.
 
cant say the bumper is my style (i dont like chrome) , but i always appreciate good custom work.

thanks. I prefer the stock bumper which looks pretty repairable.

#62 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 04 April 2014 - 02:11 AM

My awesome bumper had to go. Hey, I had a moment. I've been driving it pretty regulary. I had a scraping noise coming from the right rear and thought it might be bearings. It turned out to be worn washers and an easy fix.

Edited by Mundog64, 04 April 2014 - 02:12 AM.


#63 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 04 April 2014 - 02:12 AM

My awesome bumper had to go. Hey, I had a moment. I've been driving it pretty regulary. I had a scraping noise coming from the right rear and thought it might be bearings. It turned out to be worn washers and an easy fix.

#64 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 04 April 2014 - 02:15 AM

My original interior isnt looking so original from use.

Edited by Mundog64, 04 April 2014 - 02:16 AM.


#65 buckkiller

buckkiller

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 posts
  • yakima wa

Posted 04 April 2014 - 11:34 AM

looks great Ray....man I need that topper!!

Buck



#66 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 04 April 2014 - 12:23 PM

Aye Buck, funny you should mention the Vista.
You can have first shot at it when the day. I like the look of the brat with it on but I could use quicker access to the bed. This may lead to taking the seats out and all this talk of change is stressing me out.

Ray

#67 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 21 May 2014 - 01:35 AM

My brat needs another head gasket. I put off properly connecting my radiator fan and I paid for it. my fan was spliced in directly to a headlight and it fried a fusable link (red) causing it to shut off. There are bubbles in the radiator and coolent exiting the exaust. Im passed being pissed and just doing the needful by keeping the radiator full. Heres a pic of my favorite angle

#68 Mundog64

Mundog64

    Advanced Member

  • Gold Subscribers
  • PipPipPip
  • 64 posts
  • Lomita, CA

Posted 21 May 2014 - 01:36 AM

Heres the Brat

Attached Files


Edited by Mundog64, 21 May 2014 - 01:38 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users