Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

89 GL wont rev over 3,000 RPMS


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 CODYZOOMZOOM

CODYZOOMZOOM

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • Marysville washington

Posted 23 October 2013 - 12:21 AM

Just surfing craigslist and i have seen 2 or 3 on there that have this problem wondering if anyone knows what it is or had this issue? if its a easy fix i might pick one up for $300 and one for $400



#2 NorthWet

NorthWet

    Eeyore Incarnate

  • Members
  • 5,039 posts
  • Bremerton, WA

Posted 23 October 2013 - 01:13 AM

Lots of possibilities, almost all of them simple fixes.



#3 TallonX

TallonX

    USMB is life!

  • Members
  • 174 posts
  • Rochester, Wa

Posted 23 October 2013 - 01:33 AM

Well fool infected... pump, filters, throttle position sensor, knock sensor

Carbed... cloged jets, float out of spec, pump, filter

Either... rust clogging fuel lines/filter sock in the gas tank, ignition coil/ignitor

Just off the top of my head

#4 CODYZOOMZOOM

CODYZOOMZOOM

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • Marysville washington

Posted 24 October 2013 - 12:19 AM

i was thinking the same things i am going to go pick up a subaru gl tomorrow that doesent start for $300



#5 MilesFox

MilesFox

    Catch this Fox!

  • Members
  • 10,534 posts
  • Madison/Milwaukee, WI

Posted 24 October 2013 - 07:50 AM

check the timing and the rotor, go form there. it may be the ign control module if the rpms max out at any load if FI or the pickup in the didty for carb.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users