Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Spit and sputtering


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 disom93

disom93

    USMB is life!

  • Members
  • 195 posts
  • Galax VA

Posted 05 December 2013 - 05:38 PM

Got a weberized 80 brat that seems to want to pop and crack and spit and sputter when it gets hot. Whats wrong with it

#2 ferox

ferox

    King of the Echo People

  • Members
  • 852 posts
  • Portland, Oregon

Posted 05 December 2013 - 10:27 PM

Got a weberized 80 brat that seems to want to pop and crack and spit and sputter when it gets hot. Whats wrong with it

You've got to provide more information than that.  You can't expect people to spend their time and expertise drilling down into diagnosing your engine if you can't be bothered to at least provide settings and jetting.  As an "Advanced Member" you should have a list of things you have already tried and gotten to the point where you don't have any more options that you know of.



#3 disom93

disom93

    USMB is life!

  • Members
  • 195 posts
  • Galax VA

Posted 06 December 2013 - 02:49 PM

Im not sure of the jetting its a 32-36 weber. I just thought maybe someone had the same simptoms before didnt know it was a problem.

#4 disom93

disom93

    USMB is life!

  • Members
  • 195 posts
  • Galax VA

Posted 06 December 2013 - 05:12 PM

Ok update i think it has to do with something getting hot. It runs fine till u shut it down for about 20 mins and it starts up running rought kinda missing. Is this the coil or distributor getting hot or what???

#5 disom93

disom93

    USMB is life!

  • Members
  • 195 posts
  • Galax VA

Posted 07 December 2013 - 12:15 AM

Anyone have idea???

#6 naru

naru

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,790 posts
  • under the bridge

Posted 07 December 2013 - 09:49 AM

Since it only happens after shutdown,it is probably a fouled spark plug.

Pull and inspect them after 20 minutes.Coolant or fuel

Find the dead cylinder by removing plug wires one at a time.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users