Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

codes on my 87


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 JWX

JWX

    Lonely driver

  • Members
  • 3,073 posts
  • Atlanta

Posted 28 April 2004 - 02:00 PM

ok I checked the ECU codes on my 87 GL-10 and heres what I got
11-crank angle Sensor or circuit
13-Crank angle sensor or circuit. why is there two diff codes for the same thing?
14-fuel injector-abnormal output
21-coolant temperature sensor or circuit
24-air control valve or circuit
31-Throttle sensor or circuit. Is this the TPS?
34-EGR solenoid or circuit
35-purge control solenoid or circuit
42-idle switch or circuit
so how do I check these out? I'm hoping Skip sees this

#2 rallyruss

rallyruss

    Subaru Master

  • Members
  • 1,653 posts
  • San Jose CA

Posted 28 April 2004 - 02:45 PM

does the car run at all? that many codes tells me you have a power/ground problem. start by checking your referance voltage(5v) and ground at an easy location. you can do it as the under dash connector if im not mistaken. or at the tps if you dont want to look it up.

#3 All_talk

All_talk

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,093 posts
  • Thorp (Ellensburg)

Posted 28 April 2004 - 02:46 PM

Hey JWX

I checked the codes on my ’87 RX this weekend (found out the “check engine light” was missing and the PO was running with the test mode connectors plugged in :rolleyes: ). I got three, O2 sensor, idle switch and neutral switch (does the 5 speed even have one??) I cleared the codes and have been running for 4 day and still no codes.

I’d say clear them first, if it’s a real problem it will pop back up soon. The FSM has procedures to check all the components.

Gary

P.S. I thought the test mode connection was suppose to lock out the timing advance but with the timing light on it, it would still advance from idle (dose it have mechanical advance?), and the car seems to run the same with them disconnected.

#4 All_talk

All_talk

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,093 posts
  • Thorp (Ellensburg)

Posted 28 April 2004 - 02:51 PM

Now the Russ mentioned it, I also cleaned and reconnected my main ground cable and body-to-trans ground wire this weekend too.

Gary

#5 JWX

JWX

    Lonely driver

  • Members
  • 3,073 posts
  • Atlanta

Posted 28 April 2004 - 07:55 PM

yes the car runs. how do I check the referance voltage? and how do I clear the codes

#6 XR4

XR4

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Farmington Hills

Posted 28 April 2004 - 08:39 PM

I also need help with codes on my 1987, but with a carb. I've read the how-to page and I'm still confused.

I can't find the connectors to activate any of the modes. There are no orphan connectors under the hood and around the pedals there are only two lonely connectors, but both are female. One's red, the other yellow. Near the firewall in the engine compartment, on the driver's side, there is a six pin female connector.

There is no oxygen sensor, the cat has a threaded plug in it. Without an oxygen monitoring unit with an LED on it, who will I read the codes? The how-to page lists codes for an 1987 with carb so I'm assuming codes are being generated/stored.

Also, I need to find an antibackfire valve.

Thanks,
XR

#7 JWX

JWX

    Lonely driver

  • Members
  • 3,073 posts
  • Atlanta

Posted 29 April 2004 - 02:30 PM

bumpy bump bump bumpy bump bump look at me bump my thread

#8 rallyruss

rallyruss

    Subaru Master

  • Members
  • 1,653 posts
  • San Jose CA

Posted 29 April 2004 - 03:33 PM

referance voltage check

I assume you have acess to a wire diagram?
if not look for the round conector on the tps. it has three wires. ground, 5v ref, and the tps signal. black, red, and white. black is ground, red is signal, and white is 5v ref.

use a volt meter and have fun. if you get stuck let me know.
XR4- 87 carb with no o2 is eiter modified and codes will do you no good or never had a o2 and therefore no codes.

#9 JWX

JWX

    Lonely driver

  • Members
  • 3,073 posts
  • Atlanta

Posted 30 April 2004 - 04:58 PM

so how do I clear the codes?

#10 Partsman

Partsman

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 262 posts
  • sunny Eugene, OR

Posted 30 April 2004 - 05:20 PM

Go to page 49 of this PDF version of the '89 FSM:
http://www.finleyweb...ManualPart2.pdf




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users