Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Scout, the 1990 loyale


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 29 April 2014 - 02:03 PM

I cant cure my addiction. I recently added another roo to my family. I now have three in my driveway. I got this little turd for basically free, I traded a camper trailer frame for it! After a sketchy five hour trip we made it home!   Attached File  trailer.jpg   151.31K   40 downloads

 

At some point in the poor cars life some tweakers stole it. The ignition switch was torn apart and the radio was gone. When the PO got it back it just sat in his yard for two years. Over that time the fuel pump seized, maybe it was from the ethanol degrading. No start. Through a new battery in it. It wanted to live so bad. So i listened for the fuel pump. Nothing. So i threw in another pump i had. Nothing. Wtf i know i have power! so i whacked it with a wrench, and it turned on! The car choked to life with a low rumble and black smoke on old gas. It had maybe been half an hour since i got home. I sputtered down to the gas station and put some fresh gas in it. the car sounded awesome. Later i found that it was only stock exhaust but the bottom of the muffler was gone. When i got home i decided to whack the old fuel pump just for fun. Sure enough it worked, Score!


Edited by kirzick, 29 April 2014 - 02:14 PM.


#2 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 29 April 2014 - 02:05 PM

Found out why the heater settings didnt work.

Attached File  mice.jpg   128.15K   42 downloads

 

 



#3 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 29 April 2014 - 02:08 PM

Damn mice! Ive heard of them chewing wires but this is weird. Fixed!

Attached File  fix.jpg   116.2K   36 downloads



#4 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 29 April 2014 - 02:20 PM

Earlier this winter i wrecked my beloved 84 gl wagon Oliver. Some day Ill fix him. But for now i borrowed its 6 lug hubs and drums. I had no problems mounting them on the ea82. I did have to reset one drum self adjuster but the other slid on fine. I measured and compared them side by side and they seemed identical.

Attached File  image.jpg   180.08K   33 downloads

Attached File  Them.jpg   295.56K   37 downloads



#5 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 29 April 2014 - 02:32 PM

Until i order my 4'' lift i decided to make it Rwd. Who cares if i blow up the push button anyway. I need to hunt for a cheap duel range.  Here are some wide 27'' tires stuffed under with no lift. Its not even drivable like this they rub soooooo bad. I put some cool smaller tires on for sliding around.

Attached File  damn.jpg   216.39K   26 downloads

Attached File  sqush.jpg   177.63K   33 downloads

Attached File  snug.jpg   182.35K   33 downloads
Attached File  size.jpg   65.17K   28 downloads

Attached File  front.jpg   172.05K   22 downloads


Edited by kirzick, 29 April 2014 - 02:35 PM.


#6 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 29 April 2014 - 02:48 PM

Just ordered some lift pieces from SJR. I only ordered the strut pieces as i can build the rest.



#7 Scooner

Scooner

    New User

  • Members
  • 517 posts
  • Cheyenne, Wyoming

Posted 30 April 2014 - 09:20 PM

I love the "fix" you did on that canister the mice and or flying humanoid chewed through haha.

#8 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 01 May 2014 - 01:09 PM

Thanks! im one for the motto if it works it isn't stupid.



#9 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 02 May 2014 - 12:55 PM

Had no oil pressure on the dash. So i installed a aftermarket gauge.It works but it reads at about 15 when its running. Does this sound right? Also the gauge takes forever to go back to 0 after the cars shut off. Could i have a bad sender?



#10 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 04 May 2014 - 12:55 AM

I got so ripped off today. $50 for all!
Attached File  20140503_171001.jpg   144.95K   57 downloads

#11 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,502 posts
  • pierce county

Posted 04 May 2014 - 01:02 AM

lol kidding right? cuz if not ill triple that



#12 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 04 May 2014 - 01:06 AM

No I'm serious! My friend hooked me up. I'm so happy! Sjr struts should be in the mail and drop blocks are in the machine shop. Soon! Just need a duel range

#13 Subruise

Subruise

    Official Party Pooper

  • Members
  • 1,502 posts
  • pierce county

Posted 04 May 2014 - 01:46 AM

nice come up! cars gonna dominate! dont blow up that single range....im gonna need one for my hatchy (daily). keep an eye on the pnp inventory, theres an 89 gl in tacoma



#14 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 04 May 2014 - 06:54 PM

Oh thanks for letting me know. I will pm when I pull the single range if you are serious.

#15 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 09 May 2014 - 11:43 PM

Woo! Thanks Scott! Getting ready to pull the tranny and engine.
Still gotta time the ej. While the ej is out anybody recommend any upgrades?

Attached Files



#16 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 14 May 2014 - 02:27 PM

Should be getting the rest of the lift blocks today! All that's left for the lift is to buy the bolts and fab the diff drop. scavenged some steel plate from an abandoned warehouse for the diff drop. Hopefully ill get the trans pulled tonight. planning on getting some Rx seats from a friend.

 

What will hopefully be done by next week:

  • Trans Pulled
  • Motor Pulled
  • Paint and prep engine bay
  • Finish removing carpet
  • Finish fixing/ dressing wiring harness
  • At least get strut spacers on

Next update will be picture heavy!

cheers



#17 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 14 May 2014 - 02:33 PM

Also had the Misses blast all the green slime/ crusty pollen off. Looks way better!

Attached File  lana!.jpg   367.86K   30 downloads



#18 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 21 May 2014 - 01:12 PM

Got alot done! pictures soon



#19 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 25 May 2014 - 09:08 PM

When its not raining and i'm not being lazy i can actually get stuff done... Who'd a thunk.

Got lots done, still have a lot to do.

 

Engine Prepped.

 

Was this supposed to connect to something? Was held on with two bolt and not doing anything.

 

Transmission Freedom!

 

Engine out! Jusd used a old fense tentioner and a beam in my car port. I cant belive how light these engines are.



#20 kirzick

kirzick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • olympia washington

Posted 25 May 2014 - 09:45 PM

I also started to install my lift kit. I bought a 4'' lift from sjr. No offense scott but i'm kinda upset with the quality. On the front strut spacers the bolts are only tacked on, not fully welded. And the back brackets are different lengths.. They will work i just wish they were done better for the price. I decided i could build the rest of the kit myself. I bought 5 ft of 1/4 3'' by 2'' square tubing for 30$ from ziglers welding. Cut, Drilled, and Painted by a friend.

 

Getting there! Crossmember blocks and front strut spacer blocks on!

lbl2.jpg

 

Took the fenders off to roll them and smash the wheel wells in abit.

 

7ccg.jpg

 

 

 

Also Id like to thank my wonderful girlfriend for the help!  :D


Edited by kirzick, 25 May 2014 - 09:49 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users