Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

help me find the gremlins


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 rete

rete

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • south lake tahoe,ca

Posted 18 May 2014 - 10:34 PM

Hi, Im new to subaru's and new to driving a manual too,(never going back ;) ).I have a 1997 subaru impreza outback that needs a little TLC and I  need some ideas about what and how to fix the problem that my car is experiencing. There is a rubber on rubber squeaking sound from the front left wheel when I turn left and speeds of 40 mph or less. I have replaced the inner and outer tie rods,front left brake caliper ,rotors and pads on the front left and right ,struts,and replaced the bad hub,bad wheel bearings with a used hub. New serp belt and powersteering belt?(two belts at the front) Again, its only on the front left and only noticeable at speeds under 40 mph and when I make any kind of left turn.Alignment is fine,tires good.Oh yeah,its only after the car has been driven for a fewmiles.What could it be????


Edited by rete, 18 May 2014 - 10:48 PM.


#2 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,774 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 19 May 2014 - 10:10 AM

Does it sound like a tire screaching or is it more like the farty kinda noise that leather seats make when you slide across them?

#3 rete

rete

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • south lake tahoe,ca

Posted 24 May 2014 - 02:02 PM


Does it sound like a tire screaching or is it more like the farty kinda noise that leather seats make when you slide across them?



#4 rete

rete

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • south lake tahoe,ca

Posted 24 May 2014 - 02:03 PM

It's more like a rotating rubbery chirping

#5 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 8,774 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 25 May 2014 - 07:39 AM

Possible your power steering belt is a little loose.

There isn't anything in the wheel area that would squeak like that.

#6 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Members
  • 4,755 posts
  • Texas

Posted 25 May 2014 - 10:17 AM

dunno why it would be directionally biased, but maybe the crank pulley is starting to separate/wobble?

 

could the strut mount be squeaking?

 

maybe debris behind brake dust shield ?

 

do you mean there's squeaking AS you turn the wheel? or, DURING the turn as the car moves with the wheels turned?


Edited by 1 Lucky Texan, 25 May 2014 - 10:18 AM.


#7 rete

rete

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • south lake tahoe,ca

Posted 18 June 2014 - 11:09 PM

Replaced the front left cv axle with a brand new one.I have used forester struts on the front passenger and driver side.The rubber squeaking and chirping is gone,but what remains is a tick tock click sound from the front left wheel area at under 3rpms.Im not sure if it goes away after 3 rpms or if my muffler noise drowns it out at higher speeds.(and much more noticable as your driving rather than walking alongside) ????????????????/


Edited by rete, 19 June 2014 - 12:48 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users