Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

05 turbo outback wont rev past 3500


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 ivans imports

ivans imports

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 2,950 posts
  • lumby bc canada

Posted 07 August 2014 - 10:33 AM

Having a hard time with this car came into shop withy seized turbo changed turbo now only revs to 3500 pings bad and wont go engine idles good no vacume leaks plugs seem ok. Anyone fighting this same car ? ideas ?



#2 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Gold Subscribers
  • 4,978 posts
  • Texas

Posted 07 August 2014 - 10:53 AM

limp mode? My 06 WRX has done that twice due to spurious TGV codes. cleared the ECU and everything went back to normal.

 

knock sensor bad?

 

full of low octane fuel?

 

carbon deposits in cylinders?


Edited by 1 Lucky Texan, 07 August 2014 - 10:57 AM.


#3 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 9,040 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 07 August 2014 - 07:12 PM

Fuel pressure low?

#4 afterbang

afterbang

    USMB is life!

  • Members
  • 159 posts
  • Sandy, OR

Posted 09 August 2014 - 12:15 AM

are you experiencing overboost? the ecu will cut fuel if there is an overboost event. 



#5 ivans imports

ivans imports

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 2,950 posts
  • lumby bc canada

Posted 11 August 2014 - 09:39 AM

Turned out was two broken pistons every time it boosted it boosted oil and pinged and died had 110 psi on two holes and 175 on other two.



#6 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Gold Subscribers
  • 4,978 posts
  • Texas

Posted 11 August 2014 - 09:46 AM

Turned out was two broken pistons every time it boosted it boosted oil and pinged and died had 110 psi on two holes and 175 on other two.

 

wow - broken ring lands?

 

oil definitely reduces the octane of fuel so, pinging makes sense with the blow-by pushing oil thru.

 

what a mess






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users