Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Blower will not come on with switch

gen 1 subaru brat blower motor

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 80brat

80brat

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • North Port, Fl

Posted 18 June 2017 - 09:30 PM

I've been tracing wires trying to figure out why the blower doesn't work, I checked the fuses and they were all good and then I took the blower motor out and hooked it up to the battery and it ran. There was a singe red wire with coupling and then a 3 wire coupling (similar to the 4 prong on a small trailer hook up) from that I trace the 3 green/red/black wires to coupling for the selector panel fan switch which had yellow wires coming out of it, it had one black wire clipped close to the panel side of the coupling, and one extra yellow wire with a coupling that had gone to the ac before being disconnected. the only question I have is I found the blue wire coming directly from the panel switch that went through the firewall into the engine compartment to some silver little small box with wires going into it. I didn't know if maybe you might have some input. Little silver box I'm talking about with the wires is to the left of the spare tire as you're facing the vehicle from the front with the hood up.

Attached Files



#2 moosens

moosens

    Vintage Subathusiast

  • Members
  • 1,774 posts
  • Bridgeport CT

Posted 18 June 2017 - 10:50 PM

There's a bunch to go over but try taking that fuse out and pull on both ends. I've had several do that - look perfect but have been shorted under the cap and the cap be loose enough that it'll pull off easily.

Hoping it's that silly for you.

#3 moosens

moosens

    Vintage Subathusiast

  • Members
  • 1,774 posts
  • Bridgeport CT

Posted 18 June 2017 - 10:54 PM

Pretty sure I've got a factory service manual for the main line that could help you. Probably can find one online to peek at. There is a Brat Supplement manual but for what you're doing now the standard FSM will have your wiring diagram , etc.

#4 80brat

80brat

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • North Port, Fl

Posted 19 June 2017 - 06:28 AM

Thanks man I appreciate it, I took fuses that I knew were working and would trade them out one by one and test them to see if they worked using the car lights and I couldn't find any fuses that weren't working. If you have a spare book that you be willing to sell me I'd greatly appreciate it let me know also if you have the spare screws for the chrome trim around the edge of the bed on a brat let me know about that too.

#5 80brat

80brat

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • North Port, Fl

Posted 21 June 2017 - 07:09 AM

Does any one have the wireing diagram that shows the wiriering going to the slector panel blower control swith? I have seen a diagram that shows the gage cluster, but see wires off to side dissappearing off page.



#6 80brat

80brat

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 22 posts
  • North Port, Fl

Posted 21 June 2017 - 10:20 AM

Nevermind I finally figured it out and thank God it's working. Now I just have to get the ducting to hook up the defroster vents.







Also tagged with one or more of these keywords: gen 1, subaru brat, blower motor

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users