Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

ea81 question: What is this? pic included


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 EA82Turbo

EA82Turbo

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 posts
  • Nelson, New Zealand

Posted 18 July 2004 - 04:36 PM

Hi Everyone :)

I have a turbo ea81 and device in the picture below is not wired in. The wires leading to this device are from the negitive coil and dizzy. If I put the wires to this device the engine will not run.

Hope pics show up? Might have to look in my gallery

http://www.ultimates...o.php?photo=787

Could someone please let me know what this is? and if you know how should it be plugged in?

http://www.ultimates...o.php?photo=786

Included pic of whole engine bay as had been asked for in previous posts.

#2 GeneralDisorder

GeneralDisorder

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 20,281 posts
  • Portland

Posted 18 July 2004 - 05:06 PM

Looks aftermarket whatever it is - with that silver label and all.

GD

#3 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,139 posts
  • WA

Posted 18 July 2004 - 09:16 PM

If I could find the pic I might be able to tell you :confused:

#4 bajavwnsoobnut

bajavwnsoobnut

    Insane Rally Freak

  • Members
  • 3,789 posts
  • Milwaukie

Posted 18 July 2004 - 11:57 PM

If I could find the pic I might be able to tell you :confused:


http://www.ultimates...o.php?photo=787 thry this turbone

and it looks like an aftermarket coil amplifier prolly from pertronix

#5 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,139 posts
  • WA

Posted 19 July 2004 - 12:11 AM

That thing is soooo ooold, I would be real surprised if you got volts out of it. For some reason when I see things like this, it reminds me of something my Dad told me when he didnt want to tell me what he was making. He would say "Its a skittle for a ginsaw" :confused:

#6 EA82Turbo

EA82Turbo

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 posts
  • Nelson, New Zealand

Posted 20 July 2004 - 08:34 PM

Sorry about pic not showing and bad lighting on pic in my gallery. But anyways, The device is made by AutoLogic (I think?) it also has HI-ENERGY and ignition systems written on it.

My car runs about 15-18psi and when over 5000rpm in 4th or 5th it misses a little. Could this be a lack in spark because of this device?

#7 subiemech85

subiemech85

    SIX STAR SERVICE

  • Members
  • 2,710 posts
  • down by the river

Posted 20 July 2004 - 08:45 PM

replace your spark plugs, cap, rotor, and check the wires

#8 EA82Turbo

EA82Turbo

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 posts
  • Nelson, New Zealand

Posted 20 July 2004 - 09:07 PM

Done that :) Looking for more power

#9 bajavwnsoobnut

bajavwnsoobnut

    Insane Rally Freak

  • Members
  • 3,789 posts
  • Milwaukie

Posted 21 July 2004 - 02:31 AM

well I would just remove that and get a MSD box with the built in rev limiter control stuff or there is one that is made by a different company that is solidstate for the rev limiter so you don't hafta buy the chips (sometimes called pills)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users