Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Please Help!....Soggy clutch pedal on 2000 Legacy Wagon


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 radams

radams

    New User

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • San Diego

Posted 08 September 2004 - 04:49 PM

Dear all,

For the past 18 months i have had problems with a 'soft' or 'soggy' clutch pedal. The problem is intermittent and when present, the clutch feels very soft and has to be pressed all the way to the floor in order to change gear. This is a huge change to the firrst few years of the cars life when the clutch was very firm with a high bite point.
I have had the master cylinder changed twice by an independant mechanic, but the result has been little change. On one occasion, after not having driven the car for two weeks, the clutch peddle started to stick and would not return unless you pulled it up with your foot. I went in to the subaru dealer today to enquire about the problem but they were less than helpful. They said the slave cylinder needed to be changed too, but that is contrary to what i have heard...that the slave cylinder rarely goes bad??

Any suggestions anyone??

#2 Guest_lothar34_*

Guest_lothar34_*
  • Guests

Posted 08 September 2004 - 05:02 PM

Hey! Mine does that too!

It usually happens if the car is warm, gets shut off for a few minutes (maybe 10min - 1hr) then gets started again. Or if I get stuck in really bad stop & go traffic.

If you find out what's causing it, lemme know.

#3 Subie Gal

Subie Gal

    GC84Ever

  • Members
  • 1,437 posts
  • WA

Posted 08 September 2004 - 06:06 PM

sounds like a bad slave and/or master cylinder

worn slave cylinder - when warm can act up
and make the clutch pedal go soft... aka go to the floor

it's best to swap slave and master at the same time
they usually crap out together.

slave cylinders rarely go bad?
i beg the differ ;)
we have a shelf full of them - reason? they are a wear item, and wear out

hope this helps.
Jamie

#4 RallyKeith

RallyKeith

    Got Subaru(s)?

  • Members
  • 1,481 posts
  • Reading, Pa

Posted 08 September 2004 - 06:26 PM

Not one, but TWO TSBs on the general subject.


http://endwrench.com...chInfoWin04.pdf

http://endwrench.com...ClutchPedal.pdf

They were published mainly because when this happens the pedal can stick to the floor and has to be pulled out for it to function correctly, but if read the articles it also talks about the spongy feel. They seem to heavily blame the hose and the slave, but also say you may need to replace the master.

Also, from what we just went through two weeks ago, it seems the dealer is the only place to get parts.

Keith

#5 cookie

cookie

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 3,058 posts
  • SFO

Posted 08 September 2004 - 11:42 PM

and hose. It did not give me the results I wanted so I changed the master too. I think that was about a year ago and it is still fine.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users