Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Fuel Pump Noise


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 BlueTrain

BlueTrain

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 477 posts
  • MisSOULa

Posted 17 January 2005 - 12:57 AM

Ok. Ive owned the Loyale for over a year. The fuel pump has always been quite noisy. A loud humming noise to be exact. i've put something like 14,000 miles on it with no problems. However, whenever i use the turn signals, i can hear the fuel pump pulsing in time with the turn signals. Any ideas? thanks...

#2 MilesFox

MilesFox

    Catch this Fox!

  • Members
  • 10,295 posts
  • Madison/Milwaukee, WI

Posted 17 January 2005 - 01:02 AM

funny thing, ol jim wood's wagon was doing that today. not too noisy to worry about.

i had a dl that got loud after i ran it out of gas, but still worked fine

#3 BlueTrain

BlueTrain

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 477 posts
  • MisSOULa

Posted 17 January 2005 - 01:10 AM

ya, its not really the loudness of the fuel pump that worries me. It's the fact that i can hear the fuel pump whirring in time with the signals. i presume it is drawing power from the fuel pump. hmmm

#4 Vanislru

Vanislru

    Durka Durka!

  • Members
  • 791 posts
  • Cumberland, BC

Posted 17 January 2005 - 01:19 AM

Fuel filters in good shape?

#5 hooziewhatsit

hooziewhatsit

    I fix old cars

  • Members
  • 1,333 posts
  • Klamath Falls

Posted 17 January 2005 - 01:26 AM

sounds like bad ground issues.

#6 starkiller

starkiller

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,153 posts
  • dupont

Posted 17 January 2005 - 10:16 AM

hah! mine does the same thing..pulses in time with the turnsignals and humms all the time...wouldnt be so bad if i had a stereo in there but dont yet :D you say check the fuel filter?

#7 BlueTrain

BlueTrain

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 477 posts
  • MisSOULa

Posted 17 January 2005 - 01:57 PM

ya, i was thinking somewhere along the lines of bad grounds. looks like ill be cleaning them up this week, weather permitting. mid 40's and rain.. its winter you say?

#8 starkiller

starkiller

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,153 posts
  • dupont

Posted 18 January 2005 - 01:59 PM

blue train...any luck with the grounding?

#9 BlueTrain

BlueTrain

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 477 posts
  • MisSOULa

Posted 18 January 2005 - 02:54 PM

not yet.. i cleaned a couple grounds, but no change. i can't really jump into it fully yet, as its pouring rain out. hopefully this wwkend i'll have the time and weather

#10 BANgLE

BANgLE

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 18 posts
  • Victoria, BC

Posted 12 December 2009 - 12:05 AM

I know this thread is ancient but I think I have this exact problem. I originally thought it might have been alternator whine or something but this fits the picture to a T. It's quite a loud hum and drops in tone with the turn signals. It's done it since the day I bought my car. 1990 Loyale 5spd 4wd 235,xxxkm's.

Any solutions other then turning up the music?

#11 The Dude Abides

The Dude Abides

    WileE Coyote Super Genius

  • Members
  • 2,943 posts
  • West Des Moines, IA

Posted 12 December 2009 - 12:49 AM

mine does the same thing. Looking forward to hearing an answer.

#12 markjw

markjw

    Elite Master of the Search Function

  • Members
  • 804 posts
  • Lacey,Wash.

Posted 12 December 2009 - 02:16 AM

From what I've read on the board here,it's not an issue,really. More of an annoyance. I can't remember what was said that might cause it,thou. My Loyale does the same thing.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users