Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

3AT Vac line


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 phishy75

phishy75

    USMB is life!

  • Members
  • 169 posts
  • victoria, bc, canada

Posted 18 February 2005 - 02:28 AM

Tonight I noticed a vacuum line coming from the top of the 3AT (EA82T) and going...
into space. Hmmmmm. I'm thinkin this might not be right. Anyone know where it should be going?
There is a vac line coming from further back on the pass side of the tranny that goes to the intake manifold. The line I'm talking about comes right off the top near the front (not too far from the starter) and the hose is only about 10" long and can't reach anything that looks like it should connect to.
I've been having some weird turbo surging problems (boost, pause, boost, pause, etc) and I'm hoping as a long shot that this might have something to do with it.

#2 GLCraig

GLCraig

    Livin' the live

  • Members
  • 2,706 posts
  • LV, Washington

Posted 18 February 2005 - 02:31 AM

Nope, that's just an air vent.

#3 phishy75

phishy75

    USMB is life!

  • Members
  • 169 posts
  • victoria, bc, canada

Posted 18 February 2005 - 02:32 AM

Nope, that's just an air vent.


Damn.
I suspected as much. Worth a try anyway...

#4 Vanislru

Vanislru

    Durka Durka!

  • Members
  • 791 posts
  • Cumberland, BC

Posted 18 February 2005 - 10:55 PM

Damn.
I suspected as much. Worth a try anyway...

Phishy PM me a list of what you've checked and I'll try to help you with this, it's a common ea82t prob.
ATB




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users