Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

More underbody noise weirdness


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 newsooby

newsooby

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 25 posts
  • Massachusetts

Posted 28 August 2003 - 03:04 PM

Once again, my 99 OBW (auto trans) is experiencing "noise weirdness." It sounds like a rattling hear shield, is brief in duration (a few seconds), and occurs under a variety of conditions. :banghead:

Conditions I've heard it include:
- After backing out of parking space at work, right when I put it in drive and start to move forward (cold engine)
- Driving out of my driveway onto the street (cold engine)
- Driving straight taking off at traffic light
- Turning wheel (left and right) with car in motion (cold engine)
- I don't recall hearing it ever with a hot engine
- I can't tell if it's coming from the front or middle of the car

I crawled around under the car looking for something loose, rattling, scraping, rubbing, but found nothing. No signs of anything amiss.

Doesn't happen at all when driving down the road at any speed above 10 mph.

Any ideas?

#2 Suzam

Suzam

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,191 posts
  • Wilmington, Delaware

Posted 28 August 2003 - 03:29 PM

Yep typical heat shield issue. On mine it was the front one just behind the passenger side drive axel, I could get to it from above and used 2 hose clamps put together, wrap around and tighten. Noise was gone!

#3 mulletkill

mulletkill

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • Neptune

Posted 05 October 2008 - 11:37 AM

Sorry to bump a 5yr old thread, but I've searched and searched and this is the only guy with similiar symptoms as I'm having right now..

Only exception is I'm pretty sure its not a heat shield. Only heat shields on my car are on my turbocharger, and for the exhaust manifold(headers).

I think its something related to the transmission. Appears to be coming close to the front drivers side wheel well..

Things that have crossed my mind but I'm not sold on them:
power steering fluid/pump
CV joint
wheel bearing
rubbing on the rotor/brakes




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users