Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Oil flow on startup


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Ross

Ross

    Can't be bothered

  • Members
  • 1,865 posts
  • Christchurch, New Zealand

Posted 08 March 2005 - 07:43 PM

My ea81t sounds like a dog for the first second or so when started, and the oil pressure light stays on for this period also. By "sounds like a dog" i mean it has a deep knocking growling noise. As soon as the oil pressure light goes out it sounds fine. Does anyone know if this is a problem, or if its just normal ea81t behavior (hla s filling up or something??)?

Cheers.

#2 MudisFun

MudisFun

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 264 posts
  • Bellingham

Posted 08 March 2005 - 11:54 PM

Try using synthetic and lucas oil treatment, fix the start-up chater for me.

#3 Ross

Ross

    Can't be bothered

  • Members
  • 1,865 posts
  • Christchurch, New Zealand

Posted 09 March 2005 - 12:08 AM

I'm running castrol magnatec (smi synth) and crc lifter cleen now. The sound its making isn't really a chatter, its a lot deeper than that.

#4 MudisFun

MudisFun

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 264 posts
  • Bellingham

Posted 09 March 2005 - 09:50 AM

The lighter the oil the quicker the full circulation at start up, are running 10w30?

To answer your real question, yes it's normal. When starting her up count one-one thousand, two, one thousand after the starter is dis-engadged. If the noise presists for longer, try using that lucas stuff cause you got a problem. Other wise don't worry about it.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users