Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Air Shocks and Gas Gauge on 94 Legacy Wagon LS


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 sregor13

sregor13

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 345 posts
  • Lander

Posted 18 March 2005 - 08:36 PM

The 94 Legacy Wagon I just bought apparently is having trouble with the Air Shocks. The seller said those worked before the Crank Sensor went out ( A seperate issue and thread) It has been sitting for a While, and now the Air Shocks wont fire up. Also the Gas Guage is not working. Does it sound like thiis might be a Fuse? Thanks

#2 sregor13

sregor13

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 345 posts
  • Lander

Posted 18 March 2005 - 11:00 PM

The 94 Legacy Wagon I just bought apparently is having trouble with the Air Shocks. The seller said those worked before the Crank Sensor went out ( A seperate issue and thread) It has been sitting for a While, and now the Air Shocks wont fire up. Also the Gas Guage is not working. Does it sound like thiis might be a Fuse? Thanks


I guess I will reply to my own thread if there are no objections- The Air Shock issue is causing my Subaru to bounce at the slighest bump. This bouncing is causing the car to be unable to drive. Leaving my friend stranded in Long Island. Also for some reason the car is not keeping idle. So driving down the interstate, he encounters a problem where if he lets off the Gas to slow down the idle drops and the car dies. Im desperate, Thanks

#3 Chef

Chef

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 320 posts
  • Peterborough, Ontario

Posted 19 March 2005 - 02:52 AM

Sounds like multiple problems occurring here. The shocks not working may well be a fuse or solenoid, but may also be a faulty compressor. Don't drive it any further, as it's riding on the bump-stops and will become quite damaged. Not sure about the idle problem, could be a number of things.:-\

Good luck.


I guess I will reply to my own thread if there are no objections- The Air Shock issue is causing my Subaru to bounce at the slighest bump. This bouncing is causing the car to be unable to drive. Leaving my friend stranded in Long Island. Also for some reason the car is not keeping idle. So driving down the interstate, he encounters a problem where if he lets off the Gas to slow down the idle drops and the car dies. Im desperate, Thanks



#4 sregor13

sregor13

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 345 posts
  • Lander

Posted 19 March 2005 - 03:09 AM

In searching it looks as if the Speedometer Sensor may be tied to the Air Shock Sensor. I dont know where this sensor is? But that is half my problem. AS far as the Idle I have experienced it before in what was diagnosed a Injector 1. But I suppose there is probably an Idle Control Sensor as well. This car had not run for quite some time do to a Crank Sensor. That was replaced and the Car did start but then the Air Ride was not working. So thanks for replying. I appreciate any thoughts on this one becasue my buddy is stranded in Long Island.

#5 Tiny Clark

Tiny Clark

    Certified Subaru Nut

  • Members
  • 807 posts
  • Germany

Posted 19 March 2005 - 11:54 AM

Sorry I don't have the wiring data for that car. I will say this, IMO, this guy ripped you off. Or maybe you shouldn't have bought a car with known problems. Sometmes, if the price is too right, you have to second guess it.

Make sure your friend checks all the fuses, maybe there is one blown.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users