Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Bizarre Tire Wear Pattern


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 85Sub4WD

85Sub4WD

    EA82 Junkie

  • Members
  • 1,244 posts
  • Raleigh NC/Charlotte NC

Posted 17 April 2005 - 07:17 PM

I have somehow worn the outer edge of my passenger side tire (right side from driver's perspective) and the inner edge of my driver's side tire (left from driver's perspective) within the last 6,000 miles. :banghead: The tires aren't evenly worn either, with patches almost down to the end of the tread, and others with a little more wear left. I am an enthusiastic driver, but I got well over 10k with my previous front tires, and they were rotated onto the back end, with still ample wear left. I also do not spin tires doing fast take-offs and silly stuff like that, though I have had my brakes lock up a few times during emergency braking (apparently my car is sometimes invisible to people pulling out into traffic - and I run my headlights all the time!). I have pumped them afterward, and have not allowed my wheels to remain locked for any length of time.

I have also had a weird vibration in the front end that comes and goes, and my steering is squirrelly. I replaced my front shocks and had it aligned 6,000 miles ago (tires rotated then), and I did my front brakes about eight months ago. I ended up using a puller to get the hubs off because they were rusted so badly, I could not get them off otherwise - is it possible I bent them? if so, why does my vibration come and go? - could I have a tow-in problem? I am not getting any noise from the front wheel bearings, and the front suspension seems rigid - save the worn sway-bar end bushings (waiting to put bigger swaybar on), and front-end geometry seems correct (ie ride height, camber, and caster)

Any thoughts would be appreciated!! - this is an annoying problem!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users