Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Throttle plate not opening 100%


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 simpreza2

simpreza2

    USMB is life!

  • Members
  • 232 posts
  • Hudson Valley NY

Posted 31 May 2005 - 06:03 PM

I noticed my 96 OBS doesnt have nearly as much power as my 92 Legacy. I know my 92 was only fwd and should fell a little quicker b/c theres no awd but when I checked the throttle it only opens a little more then 3/4 wot. How can I adjust it? I know about the slack adjustment on the throttle body and that didnt really help at all. Any ideas? I would measure the voltage to see what the tps sensor is reading but my multimeter is at home and Im at school 6 hrs away.

Thanks
Jon

#2 Legacy777

Legacy777

    Moderator

  • Moderator
  • 12,555 posts
  • Houston, Tx

Posted 01 June 2005 - 07:41 PM

So you had someone push the throttle all the way, and you could still turn the throttle plate by hand to its fully opened position?

I think there's a cable adjustment, that's what needs to be adjusted. If it can't be adjusted properly, you'll need to purchase a new throttle cable.

#3 kevinsUBARU

kevinsUBARU

    hi

  • Members
  • 2,964 posts
  • Ulster County

Posted 01 June 2005 - 08:55 PM

I had the same problem when I first got my 95 Impreza. I just found a nut that was about as thick as the slack, hacksawed a slit in it, and slipped it over the cable by the end at the gas pedal. It has worked flawlessly, and has been since 1999.

Kevin




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users