Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Soobie sputtering


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 cd45

cd45

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 337 posts
  • Shawnee

Posted 06 June 2005 - 08:31 PM

First, some history. I did a complete tune-up about two months ago. Plugs, wires, cap, rotor, coil, air filter, fuel filter, fuel pump, exhaust, had cats removed, they were plugged. Saturday, I while driving, when I hit 3rd gear there was a small sputter, it went away after the engine warmed up. today on the way home from work it sputtered very bad when i hit 4K in 3rd, and again when I hit 3K in 4th. I tried to get through it but, it only got worse. It only does this when in 3rd or 4th gear, the other three are absolutely perfect. I have run out of ideas, and I really need some help. Please.

#2 [HTi]Johnson

[HTi]Johnson

    Head Trauma, inc.

  • Members
  • 1,512 posts
  • Coburg, Or.

Posted 06 June 2005 - 11:45 PM

Well first off. What kinda car is it(year, and injected or carb'd?). If I infer right, it's an EA81 because you don't mention a 5th gear.
did you replace BOTH fuel filters? One in the engine bay and one next to the fuel pump. You did say that you replaced the pump, so you might have replaced it.
What kinda plugs did you put in?

#3 muellerdeal

muellerdeal

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 52 posts
  • port lavaca

Posted 07 June 2005 - 09:51 AM

check if your base gasket is leaking let me guess 5 will do it to but you have to get up some rmps

if not the base gasket leaking it might be your 2nd barrel not giving it enough fuel on at full throtle

i had this problem with my 86 gl wagon and just went ahead and rebuilt the card fixed the problem..........but now im thinking of doing the weber swap

#4 cd45

cd45

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 337 posts
  • Shawnee

Posted 07 June 2005 - 04:44 PM

Sorry, 5 speed, carbed, D/R, EA82, 1987 GL Wagon. I can't find a second fuel filter under the hood. I am going to check the fuel pump tonight.

#5 82glsw

82glsw

    USMB is life!

  • Members
  • 131 posts
  • Hellam PA

Posted 07 June 2005 - 09:28 PM

the other fuel filter is located under the car on the passenger side near the rear tire its mounted on a plate that u will have to take off to access

Sorry, 5 speed, carbed, D/R, EA82, 1987 GL Wagon. I can't find a second fuel filter under the hood. I am going to check the fuel pump tonight.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users