Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

EJ22 wiring woes, HELP!


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 cracked head

cracked head

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 posts
  • victoria bc canada

Posted 24 July 2005 - 08:40 PM

Hi guys. I have the EJ comfortably nestled in the engine bay of my '85 XT, and I'm trying to wire the damn thing without any luck at all so far.
Please tell me if there's any problem with the set up.
It's a '97 Impreza motor with a '96 Legacy CPU and harness.
Are they compatible??
The pinout that I have for the computer doesn't seem to match up to the wiring, and there's a plug to the engine that doesn't look right. (it's the small 6 pin one in that cluster of 3 plugs.)
I think the wiring is from an automatic 'cause there are too many wires going to the tranny for it to be a manual. (2 big plugs)
As far a I can tell, if I plug all the plugs into the motor and the MAF, and the Ignitor, it should fire if everythig is compatable. At least, I should get spark., but I get no spark, or injector action.
What's wrong?!?! Any ideas??
Looking forward to advice from the experts.
Jeff.

#2 NoahDL88

NoahDL88

    Elite Master of Cookies

  • Members
  • 4,264 posts
  • Everett, WA, USA

Posted 25 July 2005 - 07:00 PM

try ordering the wiring harness printout from kennedy adapters, its well worth the 22 bucks. I havn't torn into mine yet, but i can see that it will be much simpler, and less wirey (austin style) with their simplified schematic.

#3 cracked head

cracked head

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 posts
  • victoria bc canada

Posted 25 July 2005 - 09:10 PM

[quote name='NoahDL88']try ordering the wiring harness printout from kennedy adapters, its well worth the 22 bucks."
Thanks Noah, I'll try them.
Jeff.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users