Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Anti-theft system problem


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 srand

srand

    New User

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Richmond, VA

Posted 24 August 2005 - 05:56 PM

Hi all,
I'm new to this forum and I was really happy to find it. Hopefully, someone can help me out. I have a '98 Outback. The anti-theft system kicks on for no reason. I'ts happened when I unlocked the door (using the key) and again when I went to start the car. This has happened 3 times in the last 6 months. When it does happen, I can't start the car. The only way to stop the blaring noise is to disconnect the battery.
Does anyone have an idea of what could be wrong? Or...can anyone tell me how to disable the system?

Thanks for your help.

Selene

#2 swc7916

swc7916

    USMB is life!

  • Members
  • 159 posts
  • Kirkland

Posted 24 August 2005 - 10:00 PM

(Respectfully) - Read your owner's manual. This is the way it's supposed to work; at least that's how it works in the 2001 through 2005's that I have owned. You must use the remote to deactivate the alarm system; unlocking the door with the key does not deactivate it. When the alarm system is activated the car won't start and the alarm will sound when you turn the key in the ignition. If that happens you don't need to disconnect the battery, just turn the key in the ignition from the ON to the OFF position 10 times and the alarm will turn off.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users