Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

86 GL 1.8L running probs fuel or ignition maybe


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Rubasu_86_GL

Rubasu_86_GL

    New User

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Oshkosh

Posted 21 September 2005 - 01:09 PM

I have an 86 GL htchbk 4x4 with the 1.8l engine and carb.
was driving it along and she died got it started after some hard cranking and sitting a few minutes...
Talked to some mechanics they said fuel pump...
So did that and front fuel filter( was not expecting two). Ran great for about two days and then shut down at a stop light(thought idle to low adjusted that later that day). Waited a minute and started back up.
Also starts fine when cold, first crank, but has a hard time when warm.
Also when starting warm engine will catch but not continue running once cranking ceases.
Lastly on warm start will start and run for about ten seconds then die.
Any idea besides pushing it off a bridge??

Secondary notes:
When changing the fuel pump car started after sitting for three days on first crank, also runs with out the fuel pump plugged in.
Also when I say first crank I truely mean first crank.
Thanks for the help.
Ferd (Fnimphius@gmail.com)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users