Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Needed ASAP - IAC for 90 legacy wagon 2.2l


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 oregonloyale

oregonloyale

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 255 posts
  • salem

Posted 29 October 2005 - 01:51 AM

I was running some tests on my 90 legacy wagon 2.2l manual trans and found that my IAC is bad.
The car is idling at around 2k @ normal op temp.
pulled the IAC with ign. on , engine off and the plunger is all the way up inside the housing , w/the electrical connectors attached.
If I unplug the IAC with the ign on , engine off , the plunger falls out of the housing.
Also lost the spring that goes inside , GRRRRRRRRRR.
Any help would be great.
Suppose to sell the car tomorrow , but thats probably not gonna happen now.
:banghead:
Also the lead wire has 3 prongs and the IAC only has 2 .
I think its the wrong IAC to begin with?

#2 lmdew

lmdew

    _______

  • Members
  • 2,804 posts
  • Colorado Springs

Posted 30 October 2005 - 08:25 AM

I've got a good one, I can ship it out Monday FedEx 2nd day for $25. Later, Larry

#3 oregonloyale

oregonloyale

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 255 posts
  • salem

Posted 30 October 2005 - 11:09 AM

If its the entire IAC with the magneto and its for a manual trans and it works.
ILL TAKE IT.:slobber:
Thanx
whats the paypal account #?
I need it ASAP.

#4 Legacy777

Legacy777

    Moderator

  • Moderator
  • 12,565 posts
  • Houston, Tx

Posted 31 October 2005 - 08:59 AM

Just so you know. The MT IAC is different then the AT IAC valve. The MT is 2-wire, while the AT is 3-wire. They are not interchangable.

So make sure you get the correct one.

#5 oregonloyale

oregonloyale

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 255 posts
  • salem

Posted 31 October 2005 - 10:48 AM

thanx.
He has all AT IAC.
Back to fishing for a MT IAC.
Anybody?

#6 blackbart

blackbart

    tlegacy driver

  • Members
  • 449 posts
  • Northeast PA

Posted 31 October 2005 - 08:44 PM

thanx.
He has all AT IAC.
Back to fishing for a MT IAC.
Anybody?

Got one, PM sent.

#7 stumpy

stumpy

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 310 posts
  • Bridal Veil

Posted 31 October 2005 - 11:00 PM

If the one blackbart has doesn't work out I have one off a 91 manual that is a Hitachi unit.

#8 oregonloyale

oregonloyale

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 255 posts
  • salem

Posted 01 November 2005 - 12:16 AM

PM replied .

thanx all.
need one ASAP

#9 oregonloyale

oregonloyale

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 255 posts
  • salem

Posted 01 November 2005 - 05:03 PM

Stumpy, thanx for your help.
Ill let ya know here if it works.
Just so yall know , stumpy sold it to me for $25 + $6 via flat rate USPS box.:grin:
Flat rate boxes ship ANYWHERE at ANY wieght for flat rate.
USPS has 3-4 different size boxes that have different flat rates.

#10 blackbart

blackbart

    tlegacy driver

  • Members
  • 449 posts
  • Northeast PA

Posted 03 November 2005 - 09:22 PM

Stumpy, thanx for your help.
Ill let ya know here if it works.
Just so yall know , stumpy sold it to me for $25 + $6 via flat rate USPS box.:grin:
Flat rate boxes ship ANYWHERE at ANY wieght for flat rate.
USPS has 3-4 different size boxes that have different flat rates.

Where did you find the $6 flat rate box? My post office only has $7.70 boxes. Could it have been UPS or FedEX?

#11 oregonloyale

oregonloyale

    User Awaiting Email Confirmation

  • Members
  • 255 posts
  • salem

Posted 03 November 2005 - 11:35 PM

nope , USPS
Sorry , I meant $7.70




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users