Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Fixed Me a Turbo, Now have question


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 vodoobrat

vodoobrat

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 posts
  • Meridian,Idaho

Posted 04 October 2003 - 07:05 AM

I fixed up a 85 GL 4x4 Turbo Wagon. The tranny was gone and I replaced it with an 85 GL 4x4 Non turbo Wagon. Everything works so far. Here are my question?????:confused:

1. Heater only blows out the Middle part of Dash and nowhere else. No matter if I put it on Defrost or just Heat.

2. When accelerating, I notice a slight hesitation. It's more like smooth rocking then studder. When I got the car the power steering pump has spilled all over the belt, could this possible by the problem.

I may want to sell this car and want to make sure everything is working before I get rid of it.

Any help would be great

Vo

#2 TomRhere

TomRhere

    Certified BRAT nut!!!

  • Members
  • 3,975 posts
  • Hillsdale, Mi. USA

Posted 04 October 2003 - 07:22 AM

Heater problem- You may have inadvertantly knocked the vacuum line off for the heater controls. The flapper doors are vacuum operated.
Hesistation/stutter- See above. Could be a vacuum leak. Could be something else, too. Don't really know much about turbo systems.
I have a link to some turbo info. Have to see if I can locate it. Will edit it in if I do..........

Here you be... http://www.dune-bugg...turbo/index.htm Good reading, in my opinion...........

#3 Skip

Skip

    Flatuous Blather

  • Moderator
  • 8,991 posts
  • Latrobe, Pennsylvania

Posted 04 October 2003 - 08:53 AM

Tom is right on, check that you connected a vacuum line to the white cannister on the shelf behind the pass sturt tower and that the check valve (needed with turbos especially) is working.

The "surge" can be many things, could be as simple as a need for higher octane gas - knock sensor could be retarding/andvancing the ig timing trying to stop the pre ignition.

May want to fit a boost gage to watch and see if the intake manifold pressure is oscillating in time with the surge - weak waste gate spring.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users