Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

AWD/4WD Impreza, it works! WHOAH! (4EAT = AUTOMATIC TRANSMISSION, not 5spd)


  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#51 operose

operose

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,264 posts
  • Potsdam

Posted 09 January 2006 - 02:04 PM

mine looks like this
Posted Image

but it has a 1 and a 0 for on/off and a red light when on

#52 BruceyWV

BruceyWV

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 360 posts
  • 39.658193 -79.964263

Posted 27 April 2006 - 01:34 AM

Sorry for resurrecting this, but I just stumbled onto it. Figured it would be easier than making a new topic.
Andyjo, anything new to report other than your bashed oil pan?

I've got a DPST switch or two lieing around, might have to go all out if I do this though. :grin:

Gonna go dig around my engine bay tommorow and see what I can do, probably gonna install a tranny cooler and flush it out first though.

#53 LosDiosDeVerde86

LosDiosDeVerde86

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 1,346 posts
  • Columbus

Posted 27 April 2006 - 09:20 AM

Sorry for resurrecting this, but I just stumbled onto it. Figured it would be easier than making a new topic.
Andyjo, anything new to report other than your bashed oil pan?

I've got a DPST switch or two lieing around, might have to go all out if I do this though. :grin:

Gonna go dig around my engine bay tommorow and see what I can do, probably gonna install a tranny cooler and flush it out first though.


but...this doesn't have anything to do with this thread...

#54 BruceyWV

BruceyWV

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 360 posts
  • 39.658193 -79.964263

Posted 27 April 2006 - 11:55 AM

it dont? :confused:

#55 Andyjo

Andyjo

    I'm Not Austin!

  • Members
  • 1,808 posts
  • Windham NH

Posted 27 April 2006 - 12:57 PM

really old :slobber:
uhh status on the oilpan.. some silicon rtv is holding the oil in...
as for the switch, go for it! just be reminded that the 4eat is not a happy beast if you run it in that mode for a prolong period of time... when i was offroading (and bashed in my oilpan) i was running around w/ the 4wd on, and doing some pretty gnarly offroading, and the car started shaking really bad after a nasty hill... i let the tranny cool down and it was fine...

#56 BruceyWV

BruceyWV

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 360 posts
  • 39.658193 -79.964263

Posted 27 April 2006 - 02:37 PM

tranny cooler on the way then. thanks mang

#57 MountainBiker

MountainBiker

    USMB is life!

  • Members
  • 201 posts
  • Sonoma County, CA

Posted 27 April 2006 - 06:59 PM

really old :slobber:
uhh status on the oilpan.. some silicon rtv is holding the oil in...
as for the switch, go for it! just be reminded that the 4eat is not a happy beast if you run it in that mode for a prolong period of time... when i was offroading (and bashed in my oilpan) i was running around w/ the 4wd on, and doing some pretty gnarly offroading, and the car started shaking really bad after a nasty hill... i let the tranny cool down and it was fine...

I've had mine on for hours at a time with no issues. When the transfer clutch is "locked", it isn't generating any heat. If left unlocked, it would generate a lot of heat due to constant engaging/disengaging and partial engagement. So I postulate that if you had built up heat, it was due to the torque converter, not the transfer clutch override.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users