Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

96 Outback Coolant Leak


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 JBRIII

JBRIII

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 42 posts
  • Lousiville, KY

Posted 12 October 2003 - 05:07 PM

Guys,

My wife's Outback is leaking a little coolant. It's leaking from the Passenger side. It's just a little dribble. I've looked and looked and can't find the source. It's dripping off the tow hooks underneath the front bumper. The petcock looks dry. hoses show no signs. There is also some coolant residue on the R inner fenderwell under the evap canister and airbox. Also it has thrown code P0420 twice in the past three months. But not recently.

System was pressure tested at the shop the other day while it was in for new valve cover gaskets. They could find no leaks.

Does anybody have any ideas where this may be coming from? Would it be safe to drive short distances until I can get it into the shop when I get back on Weds?

Thanks for any help,

John

#2 Dave K

Dave K

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts
  • Upstate NY

Posted 14 October 2003 - 01:11 PM

my 00 was leaking pretty significantly... drove it for a couple months before I got the energy to take it in. $1200 later the head gaskets are new and the leak is gone... no damage was done to the engine in the interim (but I did have to keep an eye on the coolant level during that period).

#3 JBRIII

JBRIII

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 42 posts
  • Lousiville, KY

Posted 14 October 2003 - 01:21 PM

It wasn't coolant at all. It was the ABS unit failing and dripping down the radiator and mixing with the coolant residue. That's what the greenish tint was from.

$1,200 or so to repair they say.

John




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users