Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Weird Electrical Issue


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Ryanb

Ryanb

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 370 posts
  • Portland

Posted 02 March 2006 - 01:39 AM

As you all know, my wagon is possesed. It has weird electrical issue always.

So, first it was dying occasionaly. Like the starter maybe? It would click and then suck all the juice and die, or do that a few times then start right up, even though a second ago the batt meter said it was dead. I jumped it. Then, the batt meter would raise with rpm's untill it hit the top. I changed alternators and that stopped, but it killed the battery in between. I charged the battery. Now, it stays at 8 on the batt meter at all times , and the stop lamp light, e brake light, and brake fluid light dont turn off???

Any ideas?:confused:

#2 WagonsOnly

WagonsOnly

    Now only WagonsMostly.

  • Members
  • 1,475 posts
  • North Central CT

Posted 02 March 2006 - 01:42 AM

What did you replace the alternator with--a jy, a rebuild or a known good? I'd see if I could replace the starter, battery and alt all at the same time with known good parts, then swap back to your original alternator to see if you just put a bad one back in. Sounds like you fried your starter as well as the battery when the alt went before (I've had this happen with 4 cars in the past year---4 batteries, 4 alts and 3 starters)

#3 Ryanb

Ryanb

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 370 posts
  • Portland

Posted 02 March 2006 - 01:54 AM

yea, known good alt at this point. I think the starter is toast. But why all the brake indicator
lights on? ( brake lights still work by the way)

#4 WagonsOnly

WagonsOnly

    Now only WagonsMostly.

  • Members
  • 1,475 posts
  • North Central CT

Posted 02 March 2006 - 01:58 AM

You're sure the alt is working all the time and not flaky? Is the battery a known good?

#5 Bill90Loyale

Bill90Loyale

    Subaru Fanatic!

  • Members
  • 423 posts

Posted 02 March 2006 - 08:28 AM

The diodes in the rectifier in the alternator may be fried. The glowing warning lamps ordinarily signal dead or dying alternator. The alternator and battery coexist like a married couple. If one goes sour, it often causes the other to fail. I would be surprised if the problem was not solved with a new alternator and new battery. If you can get to this point, avoid all jump starting activities. Jump starting your vehicle or using yours to jump start someone elses can fry your diodes. Don't ask me how I know this.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users